Fashion

Stopt Karl Lagerfeld bij Chanel en neemt deze designer het roer over?

Het gerucht gaat al een tijdje rond. Gaat Karl Lagerfeld stoppen bij Chanel? Eindelijk reageert een woordvoerder van het modehuis op de vraag en helpt dan ook gelijk een aantal geruchten de wereld uit.

Karl Lagerfeld is sinds 1983 het hoofd van Chanel en heeft daarnaast ook nog zijn eigen kledinglijn Karl Lagerfeld. Hoewel op de site wordt aangegeven dat Lagerfeld 77 jaar oud is, vertelt een betrouwbare bron dat hij eigenlijk 82 is.

Sinds vorig jaar ging er een rumor rond dat de creatieve directeur moe is en het modehuis binnenkort zou verlaten. Volgens bronnen zou designer Hedi Slimane, die na vier jaar werken gestopt is bij het label Saint Laurent, het roer overnemen. Tot op de dag van vandaag werd hier niet op gereageerd.

Gisteren gaf Chanel dan eindelijk antwoord op de vraag en liet aan WWD weten: "The house of Chanel has no projects with Hedi Slimane. Chanel doesn't work on the launch of a Chanel men's wear collection." Voor nu lijkt Karl gewoon door te blijven gaan met het ontwerpen van vrouwenkleding. Hedi daarentegen, neemt een korte stop met designen en probeert zich in de tussentijd te focussen op een carrière in de fotografie.   


Beeld: Getty 

Deel dit artikel
Back to top