Fashion

De originele openingsoutfit van Sex And The City verandert alles

We kennen allemaal de openingsscène van Sex And The City en ja, we hebben ‘m zo vaak gezien dat we echt wel doorhadden dat die bus die langs rijdt eerst vol met mensen zit en het volgende moment compleet leeg is. We know, en het is niet erg want het belangrijkste uit die scene is toch iets anders. Het draait allemaal om de tutu en Carrie in die tutu is precies de reden dat we het intro na 735x nog steeds kijken. Maar, wat blijkt…?

…de tutu was oorspronkelijk helemaal niet de outfit die bedacht was voor de openingsscène! Het iconische roze tulle outfitje zou eigenlijk een baby blauwe jurk moeten zijn. Darren Star, de maker van Sex And The City, onthulde aan Entertainment Weekly dat er twee verschillende outfits waren en zelfs twee verschillende scenario’s.

"One was the tutu, and we did one pass where Sarah Jessica was wearing a blue dress and didn't get splashed. Instead, she trips when she sees the ad." En als Carrie Bradshaw niet die iconische tutu had gedragen dan was het een Marc Jacobs jurkje geweest uit de Spring ’98 collectie. Ook Marc Jacobs was nogal geschrokken van de onthulling en deelde dan ook vol zijn ongeloof op Instagram. Want hoe anders had het kunnen zijn.

Tijdens de presentatie van de Spring ’98 collectie van Marc Jacobs werd de baby blauwe jurk op de catwalk gedragen door Kate Moss en zelfs Winona Ryder werd ooit in de jurk gespot, maar sinds die glorieuze momenten eind jaren negentig is het Marc Jacobs jurkje toch behoorlijk in de vergetelheid geraakt. In tegenstelling tot de tutu dus.

Volgens Patricia Field, de styliste van de show, was niet iedereen direct van de tulle outfit gecharmeerd. Het was voor de styliste een behoorlijk klus om de regisseur en producers ervan te overtuigen dat Carrie Bradshaw een tutu met roze top op een regenachtige dag in New York zou moeten dragen. Maar zowel Patricia Field als Sarah Jessica Parker waren ervan overtuigd dat dit dé outfit was. "Sarah Jessica and I were fighting for it, and Darren said, 'Okay, but I want other outfits as possibilities.’” Gelukkig ging regisseur Darren Star overstag. "It was such a brilliant choice because, in a way, Carrie's dancing through her life in New York," zei Patricia Field in een interview. Bekijk hieronder het alternatieve intro met de jurk van Marc Jacobs.

Deel dit artikel
Back to top