Interior

Dit is hoeveel huur jouw favoriete personages uit romantische komedies zouden betalen

Heb jij je ooit wel eens afgevraagd hoeveel het zou kosten om in de huizen te wonen van jouw favoriete personages? Want hoeveel zou het kosten om een paar weken te verblijven in het hotel uit Pretty Woman of hoeveel zou het kosten om het huis van Carrie en Mr. Big te kopen uit de eerste Sex & The City movie?

Wij verbazen ons in ieder geval regelmatig over het feit dat wij in Amsterdam alleen een appartement ter grote van een schoenenkast kunnen veroorloven terwijl Carrie een complete kamer voor haar schoenen heeft. Life ain’t fair…

Maar niet getreurd, want grote kans dat de personages uit jouw favoriete romcom hun stulpjes in het echte leven ook helemaal niet zouden kunnen betalen.

Neem bijvoorbeeld het huis van Noah, Ryan Gosling, uit The Notebook. Het is een historisch huis uit 1772 in South Carolina. Het huis met de enorme veranda heeft vier slaapkamers en uitzicht op het water. In real life betaal je voor dit stulpje zo’n 10.290 euro per maand.

via GIPHY

Nog zo’n klassieke romantische komedie is When Harry Met Sally met Billy Crystal en Meg Ryan. Het appartement van Harry ligt in Greenwich Village en heeft een te gek uitzicht over Manhatten. Per maand zou je 3258 euro betalen voor dit huis.

via GIPHY

Jennifer Lopez is kamermeisje in Maid In Manhattan, de suites die voor de scenes gebruikt worden kosten ongeveer hetzelfde als een maandje logeren in het huis uit The Notebook. Voor een suite in het Roosevelt of Waldorf-Astoria Hotel betaal je zo’n 10.290 euro per maand.

via GIPHY

Dat terwijl het appartement van J.Lo’s personage uit Maid In Manhattan een stuk realistischer is. Voor het huisje in The Bronx betaal je ongeveer 1115 euro per maand. Nog steeds een gigantisch bedrag om elke maand op te hoesten.

via GIPHY

“Real estate heaven” zoals Carrie Bradshaw het penthouse dat ze in de eerste film van Sex & The City bezoeken noemt is misschien nog wel de duurste uit de reeks. Het penthouse op 62nd street in New York kost per maand zo’n 16.290 euro per maand. Dacht je dat dit veel was? Om het te kopen moet je zeker een bedrag van zo’n 40 à 50 miljoen (!) op de bank hebben staan.

via GIPHY

Carrie’s eigen appartement is trouwens ook vrij onbetaalbaar. Het appartement werd in 2012 verkocht voor bijna 10 miljoen dollar! Wij vragen ons af wat Carrie per maand betaald kreeg voor haar column, want het schrijven van die rubriek moet een goudmijntje zijn geweest.

via GIPHY

Wie kent Sleepless In Seatle nog? Met Tom Hanks en Meg Ryan en die romantische scene met het Empire State Building. Tom Hanks woont in de film samen met zijn zoontje op een woonboot in Seatle. Geen goedkope woonboot, want deze werd in 2014 verkocht voor 2 miljoen dollar. Ka-Ching!

via GIPHY

In Pretty Woman speelt Julia Roberts de knappe prostituee die miljonair Richard Gere om haar vinger weet te winden. Hoewel haar personage Vivian begint in een kamer die ze voor 135 euro per maand huurt en ook nog met iemand deelt. Eindigt de knappe red head in de suite van The Regen Beverly Wilshire hotel en daar liggen de prijzen net iets hoger van. Een suite zoals die van Edward Lewis heeft een prijskaartje van 33.000 euro per week.

via GIPHY

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top