Beauty

Fantastisch! Deze kunstenaar tovert de bekendste schilderen om tot LEGO-kunstwerken

Altijd al benieuwd geweest naar hoe het iconische zelfportret van Frida Kahlo eruit zou zien in LEGO-vorm? Dan kunnen we je nu uit je lijden verlossen. De Italiaanse kunstenaar, Stefano Bolcato, transformeert befaamde schilderijen om tot LEGO-kunstwerken. 

Van LEGO zijn er al diverse figuren en meerdere films op de markt, maar nu bestaan er ook schilderijen van het populaire speelgoed. Stefano verandert de schilderijen van onder andere Leonardo da Vinci, Sandro Botticelli, Frida Kahlo en Andy Warhol om tot ware kunstwerken voor LEGO-liefhebbers. 

De fascinatie voor het speelgoed heeft de kunstenaar ontwikkeld tijdens zijn jeugd. Als kind speelde hij continu met de blokjes. Het innerlijke jochie in Stefano vroeg zich af hoe het eruit zou zien als LEGO-figuren de karakters werden van de bekendste schilderijen en zo ontstond het eerste LEGO-kunstwerk van de Italiaan.  

Toen het Archaeological Museum of Salerno hoorde wat voor creaties de kunstenaar maakte, nodigde het museum hem uit om een serie van LEGO-schilderijen te maken om zo meer jonge bezoekers te trekken. Dit voorstel kon Stefano natuurlijk niet afslaan. Als je de tentoonstelling People wilt bewonderen, moet je wel heel snel zijn. Tot 22 januari kun je 'm bekijken in het Italiaanse museum. 

Deel dit artikel
Back to top