Fashion

Dit is hoe je je kleedt nu het te koud is om je huis te verlaten

Het is zover, de ijstijd is in aantocht. Wanneer de temperatuur onder het vriespunt daalt, willen we niks liever dan in onze pyjama's met een kleedje op de bank kruipen. Maar wanneer je verplichtingen zoals werk hebt, is dit niet altijd mogelijk.  

Moet je toch gewoon naar buiten? Zorg er dan voor dat je altijd genoeg laagjes draagt en dat de kleding die draagt je goed beschermt tegen het koude weer. Bekijk hieronder de echte musthaves voor de echt winterse temperaturen.

Turtlenecks
Tijdens de winterperiode mogen alle blousjes in je kast tijdelijk vervangen worden door een warme turtleneck. Ga het liefst voor een wollen of kasjmieren exemplaar, deze houden namelijk beter je lichaamswarmte vast. 

knitwear
Niet alleen gebreide truien, maar ook gebreide rokken en eigenlijk alles wat gebreid is mag gedragen worden deze winter. Heb je nog geen gebreide rok in je kast hangen? Breid dan je garderobe uit met een fashionable exemplaar die tot ruim onder de knie komt. 

Jassen
Die prachtige trenchcoat ziet er misschien heel trendy uit. Maar wanneer het echt heel koud is buiten kun je hem beter verwisselen voor een wat warmere variant. Ook hierbij geldt dat een wollen exemplaar het warmst is, maar een jas voorzien van wat nep bont houdt je ook goed warm.

Thermo ondergoed 
Het is niet zo heel aantrekkelijk, maar thermo ondergoed is wel de beste onderkleding die je kunt dragen wanneer het koud is. Dit komt doordat thermo gemaakt is van Merinowol, een wol soort die je lichaamswarmte het beste vasthoudt. Wil je echt zeker weten dat je het niet koud krijgt? Dan kun je ook nog een thermo legging over je ondergoed aantrekken.

Handschoenen
Je denkt misschien dat elk paar handschoenen geschikt is voor de winter, maar het tegenovergestelde is waar. Zorg ervoor dat je een paar handschoenen hebt die waterdicht zijn en een goede binnen voering heeft. Dan ben je er zeker van dat je geen koude en natte handen kunt krijgen.

Mutsen
Een groot deel van je lichaamswarmte verlaat je lichaam via je hoofd. Daarom is het belangrijk dat je wanneer het koud is altijd een dikke muts draagt. Als je niet zo’n fan bent van de muts kun je ook gaan voor een mooie baret, fashionable én warm. 

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top