Fashion

Postzegels met de meest iconische ontwerpen van Oscar de la Renta

Ruim twee jaar geleden overleed één van de grootste modeontwerpers van deze tijd: Oscar de La Renta. En nu heeft de United States Postal Service ter ere van zijn nalatenschap een speciale postzegelcollectie uitgebracht.

Oscar de la Renta was bijna vijftig jaar lang een van 's werelds leading designers. Het komt dan ook niet als een hele grote verrassing dat hij nu geëerd wordt. De collectie bestaat uit elf verschillende postzegels en tien van deze zegels zijn voorzien van De la Renta's meest opvallende creaties. Van een rode flamenco stijl jurk tot een opvallende bloemenprint, allerlei legendarische ontwerpen zijn nu op een brief te plakken.

De elfde postzegel uit de verzameling bevat een zwart-wit portret van het icoon zelf, geschoten door het fotografen duo Vinez & Vinoodh. Het is de eerste keer dat USPS ervoor kiest om een ontwerper op de postzegels te zetten, ze zijn dan ook heel enthousiast over de collectie: “We are very excited to showcase these miniature works of art to help continue telling America’s story…”

Beeld: USPS

Deel dit artikel
Back to top