Fashion

7x slechte huishoudelijke gewoontes die je moet achterlaten in 2017

En het zijn geen heftige voornemens zoals een streng dieet of een oneindige bucketlist!

#1 Je oven gebruiken als opslagapparaat
Ook al ben je geen keukenprinses, extra brandgevaar is nooit een goed idee. Dus als er voortaan spontaan visite langskomt: gooi de rommel in een kast of schuif het onder de bank maar niet in de oven…

#2 De spons gebruiken om álles schoon te maken
Serieus? Eén sponsje voor de keuken, de koelkast en de eettafel: disgusting. Je wilt niet weten hoeveel bacteriën zich daardoor ernstig verspreiden.

#3 De spons te lang gebruiken
Heb je nog steeds dezelfde sponsjes als waar je het vorige jaar flink mee hebt geboend? We willen niets opleggen, maar een nieuw setje op je eerstvolgende boodschappenlijstje zetten is waarschijnlijk een goed idee.

#4 Je was zo lang in de wasmachine laten zitten dat je weer opnieuw kunt wassen
Zet een wekker wanneer je de wasmachine hebt aangezet want lekkerder wordt zo’n natte was er echt niet op.

#5 Lakens en handdoeken niet vaak wassen
Het is pure gemakzucht om je lakens en handdoeken lekker te laten voor wat ze zijn. Maar of dat nou zo goed is. Het is het beste om handdoeken om de 3-4 dagen te wassen en lakens om de week. Het is misschien een wasje meer, maar het is toch heerlijk om tussen kakelverse lakens te duiken.

#6 Handdoeken met gaten gebruiken
Als je handdoek zoveel gaten heeft dat het zelfs effect heeft op het drogen van je lichaam, is er echt geen reden meer om hem nog te houden.

#7 Slapen met je iPhone onder je kussen
Er zijn genoeg dingen die ervoor zorgen dat je niet kunt slapen: laat je telefoon er niet één van zijn. Instagram kan wachten tot morgenochtend!

Beeld: Vogue

Deel dit artikel
Back to top