Beauty

8 dingen die je kunt doen voor betere nagels

Gezonde nagels zien er niet alleen mooi, maar ook nog eens verzorgd uit. Het geeft je een nettere uitstraling en het kan in je voordeel werken bij bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek.

Het onderhouden van je nagels is alleen niet altijd even makkelijk. Maar met wat extra tijd en deze tips heb ook jij straks gezonde en verzorgde nagels. 

1. Hydrateer en onderhoudt je nagelriemen
Gezonde nagelriemen staan gelijk aan gezonde nagels. Zorg er dus voor dat ze altijd gehydrateerd en goed onderhouden zijn. Dit doe je door je nagelriemen één keer per week terug te duwen en er een goede nagelriemolie op te smeren.

2. Verzorg je handen
Het is normaal om je handen meerdere keren op een dag te wassen maar het is niet heel goed voor je huid en nagels. Probeer je handen dan ook na elke wasbeurt in te smeren met een verzorgende handcrème. Gebruik daarnaast 's nachts een vette zalf zoals vaseline zodat je handen niet verder kunnen uitdrogen.

3. Blijf af van nagelverharders
Het gebruiken van een nagelverharder kan zorgen voor stevige nagels maar het kan ook leiden tot té sterke nagels. Wanneer je nagels te hard zijn scheuren en breken ze sneller en ben je uiteindelijk alleen maar verder van huis. Probeer dus het gebruik van een nagelverharder te vermijden.

4. Vijl je nagels op de juiste manier
Je nagels vijlen lijkt een simpele taak, maar wanneer je dit fout doet kunnen je nagels verzwakken en breken. Gebruik voor het vijlen altijd een glazen exemplaar en werk van buiten naar binnen. Zorg er daarnaast voor dat je in één richting vijlt en nooit heen en weer gaat zagen. Dat zorgt alleen maar voor het beschadigen van de nagel.

5. Gebruik altijd een basecoat
Ook al heb je er misschien niet altijd zin in, gebruik toch voor elke lakbeurt een basecoat. Het aanbrengen hiervan zorgt er namelijk voor dat je nagels minder snel zwak worden en breken. Gebruik het liefst een basecoat met ceramiden en peptiden erin zodat je nagels sneller zullen groeien. 

6. Eet gebalanceerd
Zorg ervoor dat je dagelijks genoeg proteïnes, zink en ijzer binnen krijgt. Deze voedingsstoffen dragen namelijk bij aan gezonde en sterke nagels. Probeer daarnaast zoveel mogelijk organisch te eten. Uit een onderzoek is namelijk gebleken dat de nagels van mensen die organisch eten sneller en beter groeien. 

7. Exfolieer
Je nagels moet je net zoals je lippen af en toe exfoliëren. Pak een nail buffer erbij en maak kleine ronde bewegingen op het nageloppervlak zodat de nagel glad wordt. Doe dit ongeveer één keer per week voor een sterke en gezonde nagel.

8. Ga naar de manicure
Het krijgen van een manicure zorgt ervoor dat ruwe randjes, droge nagelriemen en kleine haaltjes aan de nagels als sneeuw voor de zon verdwijnen. Zorg er wel voor dat de manicure op een zachte manier wordt uitgevoerd, want je nagels en nagelriemen zijn gevoeliger dan je denkt.

Beeld: Dior

Deel dit artikel
Back to top