Fashion

Voormalig Victoria’s secret fotograaf doet een boekje open over photoshop

Voor veel vrouwen is het lichaam van een Victoria's Secret model hét ideaalbeeld. Maar hoe realistisch zijn de lichamen eigenlijk die we voorbij zien komen in de campagnes?

Een voormalig retoucheerder, beeldbewerker, van Victoria's Secret heeft eindelijk een boekje opengedaan over hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat tijdens het schieten en bewerken van de foto's. Wat blijkt? Er moet nog heel wat gebeuren voordat wij de plaatjes onder ogen krijgen.

Het begint op de set
Wanneer een model op de set komt worden er meteen hair extensions ingedaan. Modellen worden dan ook bijna nooit met alleen hun natuurlijke haar op de foto gezet. Nadat de extensions goed zitten wordt er vulling in de bikini's geplaatst en alsof dat nog niet genoeg is moet het model vervolgens ook nog een push-up bh onder haar bikini aan.

Borsten worden compleet gephotoshopt
Nadat de foto's gemaakt zijn begint het digitaal bewerken van alle beelden. Push-up bh's worden weg gephotoshopt en ook zichtbare tepels worden compleet van het beeld geschrapt. Vervolgens worden de borsten groter, ronder en perfect symmetrisch gemaakt zodat er van de originele borsten bijna niks meer over blijft. 

Ook de oksels komen aan de beurt
Het maakt niet uit hoe goed iemand zich geschoren heeft, je blijft altijd die grijzige waas bij de oksels zien. Ook dit wordt met behulp van wat photoshop weggehaald zodat de oksel er perfect uitziet. Er zijn zelfs modellen die met harige oksels op de set verschijnen, want die haren zullen uiteindelijk toch niet zichtbaar zijn op de foto's.

Er wordt meer volume toegevoegd
Aangezien veel modellen dun zijn wordt er vaak wat meer volume aan het lichaam gegeven. Zo worden de heupen wat ronder gemaakt, uitstekende ribben worden verborgen en ook de billen krijgen een wat vollere vorm.

Compleet ander lichaam
Wanneer deze bewerkingen niet genoeg zijn wordt er soms gebruik gemaakt van de lichaamsdelen van een compleet ander persoon. Houdt het model haar arm in een vreemde positie? Dan wordt die arm gewoon weggehaald en vervangen door de arm van een ander model. Je kunt je nu dus wel afvragen welke beelden nog wel echt zijn.

Beeld: Victoria's Secret Angels for Vogue Spain

Deel dit artikel
Back to top