Fashion

Zo zorg je ervoor dat je kasjmieren trui mooi blijft

Een kasjmieren trui kost vaak aardig wat geld. Logisch dat je je trui daarom het liefst in perfecte conditie houdt. Maar dit is niet altijd even gemakkelijk. Dankzij tips blijft jouw kasjmieren trui schoon en motvrij.

Je hebt nooit last van motten, maar zodra je in het bezit bent van een mooie kasjmieren trui kom je niet meer van die beesten af. Wil je er zeker van zijn dat motten je kleding niet meer aanvreten, leg dan je kasjmieren trui in een la met wat papier eromheen. Het kost wel wat extra moeite om je trui vervolgens weer te pakken, maar je hebt in ieder geval geen gaatjes meer in je kleding.

Ook het pillen van de trui is een bekend probleem. Het is helaas niet te voorkomen maar je kunt er gelukkig wel wat aan doen. Koop een speciale cashmere shaver of gebruik een simpel scheermesje om de pluisjes van je trui te krijgen. Kijk wel uit met het scheren, want je schiet zo uit.

Het wassen van je trui in de wasmachine is het makkelijkst om hem schoon te maken, maar het is eigenlijk nóg beter om kasjmier met de hand te wassen. Je hoeft het item in kwestie alleen maar voor korte tijd onder te dompelen in koud water en hem vervolgens plat op een handdoek te laten drogen.
Beeld: Repeat Cashmere

Deel dit artikel
Back to top