Beauty

Vreemde beauty feitjes die echt waar zijn

Er zijn zoveel fabels en feiten over make-up dat we door de bomen het bos niet meer zien. Daarom hebben we een lijstje gemaakt van feiten die je wel degelijk kunt vertrouwen. 

Strak zittende kleding kan leiden tot ingegroeide haren
Het vaak dragen van loeistrakke kleding kan de haargroei hinderen wat ervoor kan zorgen dat de haarzakjes ontsteken. Dit geldt met name voor de bikinilijn.

Je kunt olijfolie gebruiken als make-up remover
Het is een van de meest populaire oliën om mee te koken, maar je kunt het ook prima gebruiken als make-up remover. Olijfolie zit tjokvol natuurlijke- en vochtinbrengende oliën. Je kunt olijfolie overigens ook gebruiken om je make-up kwasten schoon te maken. 

Als je in je ogen wrijft krijgt je sneller rimpels
Hoe lekker het ook kan zijn om af en toe in je ogen te wrijven als je moe bent, is dit een gewoonte waar je echt vanaf moet! Het heen en weer schuren van je knokkels over de gevoelige huid bij je ogen versnelt het krijgen van kraaienpootjes. 

Van een bierdouche krijg je dikker haar
En of dit waar is! De gerst en hop in bier zitten boordevol voedingsstoffen en eiwitten die wonderen doen voor je manen. De alcohol in deze versnapering reinigt je haar ook nog eens extra goed.

 

Je moet je nagels in dezelfde richting vijlen
Wanneer je met je vijl met een zagende beweging over je nagels gaat, vraag je om problemen. Deze actie verzwakt je nagelrand en vergroot de kans op een gescheurde- of gebroken nagel. 

Met make-up op slapen veroorzaakt puistjes
Helaas maar waar. ‘ s Nachts gaat je huid door een proces van vernieuwing. Wanneer je nog make-up op hebt, raken je poriën (sneller) verstopt en belemmert dat het vernieuwingsproces.

Je moet je mascara om de drie maanden vervangen
Nee, dit is geen marketingtruc om je meer mascara te laten kopen. Omdat mascara vochtig is, is dit voor bacteriën het perfecte product om zich in te nestellen. Wanneer je je mascara niet op tijd vervangt, kun je een ooginfectie oplopen. Dus voortaan op tijd je mascara vervangen.

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top