Beauty

Dankzij deze tips heb ook jij straks jaloersmakend lange lokken

Het kost aardig wat tijd om een stel lange manen te laten groeien. Maar met een beetje geduld en deze tips heb ook jij straks lokken om jaloers op te zijn. 

Let op wat je eet
Zorg ervoor dat je genoeg ijzer, vitamine B, zink en proteïnes binnen krijgt. Wanneer je niet genoeg van deze stoffen binnenkrijgt groeit je haar minder snel en daarnaast kun je ook nog eens last krijgen van haarverlies. 

Ga regelmatig naar de kapper
Wanneer je regelmatig naar de kapper gaat, zorg je ervoor dat je beschadigde haar ingeperkt wordt. Op de lange termijn betekent dit dat je uiteindelijk minder haar hoeft af te knippen omdat je haar minder beschadigt is. 

Gebruik een cafeïne shampoo
Het gebruiken van cafeïne zorgt ervoor dat chemicaliën niet meer je haarzakjes kunnen beschadigen. Helaas werkt het drinken van koffie niet. Maar het gebruik van een cafeïne shampoo werkt wel heel goed. Zo kan het gebruik ervan de haargroei versnellen met zo’n 25 procent.

Verminder je productgebruik
Het gebruiken van shampoos, conditioners, haarsprays en andere haarproducten kan zorgen voor een verstopping van de haarzakjes wat de haargroei weer afremt. Probeer dus zo min mogelijk producten op je haarwortels te gebruiken en blijf helemaal weg van producten zoals droogshampoo en volumepoeder. 

Exfolieer
De conditie van je hoofdhuid is een grote factor voor het groeien van lang haar. Probeer een keer per week een detox shampoo te gebruiken. Dit zorgt er niet alleen voor dat overtollige talg verdwijnt maar ook dat de restjes achtergebleven product volledig verdwijnen.
Beeld: L'oréal France

Deel dit artikel
Back to top