Beauty

Dit zijn de beauty tricks die Marilyn Monroe gebruikte

Marilyn Monroe stond bekend om haar prachtige looks, ze had dan ook genoeg trucs hiervoor achter de hand. Van vijf verschillende tinten lipstick gebruiken om de lippen te contouren tot nepwimpers in tweeën knippen. Maar daar hield het icoon het niet bij.

Vaseline was zo’n multifunctioneel product waar Marilyn gebruik van maakte. De blondine gebruikte het als primer onder haar foundation omdat het heel voedend voor de huid zou zijn. Daarnaast gebruikte ze het ook als highlighter op de jukbeenderen en als oogschaduw. Want volgens Marilyn waren glinsterende oogleden hartstikke sexy.

Marilyn bedacht deze truc niet maar ze was wel groot fan van “The Greta Garbo Eye”. Bij deze ooglook werd een witte oogschaduw aangebracht vanaf het ooglid tot aan het wenkbrauwbot en de ooghoeken. De blondine was ervan overtuigd dat deze truc voor meer diepte zorgde.

Allen “Whitey” Snyder, de visagist van Monroe, was de eerste die de neus van Monroe contourde met een blush. Nadat de wangen voorzien waren van een kleurtje gebruikte Snyder een beetje van de blush op het puntje van de neus. Hierdoor zou de neus kleiner en smaller lijken. 
Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top