Fashion

Deze 5 kleuren zorgen ervoor dat jij je véél beter voelt

Bijna iedereen heeft weleens last van een creatief dipje of een niet zo gezellig humeur. Maar met deze kleuren om je heen ben je binnen no-time weer vrolijk. 

Rood
Zowel mannen als vrouwen ervaren de kleur rood als aantrekkelijk. Uit een onderzoek van City University New York is gebleken dat vrouwen die rood dragen aantrekkelijker worden gevonden dan vrouwen die deze kleur niet dragen. Trek dus je mooiste rode jurk aan en geniet van alle complimentjes die je krijgt.

Groen
Als je wat creatiever wilt worden kun je je het beste omringen met de kleur groen. Uit een onderzoek van de universiteit van Munich is gebleken dat mensen die naar een groene screensaver kijken vóór het maken van een creativiteitstest veel hoger scoren dan mensen die naar een andere kleur screensaver kijken.

Geel
Uit een studie van de VU Amsterdam is gebleken dat er een link is tussen de kleur geel en blijdschap. Geel is natuurlijk de kleur van de zon en wie houdt er nou niet van een beetje zon? Wij snappen wel dat geel als een blije kleur wordt gezien.

Blauw
Volgens kleuronderzoeker Nancy J. Stone heeft blauw een kalme werking. Zo zou je als je naar iets blauws kijkt minder bang zijn voor bepaalde verplichtingen. Een goede reden dus om eindelijk dat leuke blauwe topje aan te schaffen.

Roze
Ben je in een niet zo’n gezellige stemming? Zoek dan eens iets roze op. De kleur roze zou namelijk net zoals blauw geassocieerd worden met kalmte. Sommige gevangeniscellen zouden daarom ook in deze kleur geverfd worden. Wij houden het in ieder geval nog even bij roze nagellak.

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top