Fashion

Goed nieuws voor alle donut fans: deze Amerikaanse keten komt naar NL!

Thank god dat Starbucks inmiddels gewoon vestigingen in Nederland heeft maar er zijn nog een hoop Amerikaanse ketens die we ook graag zouden willen hebben. Eén daarvan zal in 2017 haar deuren openen in ons kikkerlandje!

Als je dol bent op donuts, dan zal je al helemaal in je nopjes zijn: Dunkin' Donuts gaat namelijk in 2017 winkels openen in Nederland. Waar het eerste filiaal te vinden is, is nog niet duidelijk. Er wordt gesproken over een Dunkin' Donuts in Vredenburg (Utrecht) maar ook drie in het centrum van Amsterdam en één in stadsdeel Zuid. Dat laatste is niet zo vreemd aangezien de licentiehouder ook eigenaar is van de vele Ice Bakery en Duo Penotti shops in de hoofdstad (waar we dan wel wat minder fan van zijn...).

Er wordt op dit moment gewerkt aan typisch Nederlandse donuts waaronder een variant met drop, stroopwafels, appels en rozijnen en zoethout. Andere opties zijn combinaties met hagelslag, Duo Penotti en Old Amsterdam.

Op dit moment is Dunkin’ Donuts in 45 landen te vinden en heeft de keten meer dan 12.000 restaurants. In Europa zijn 240 shops te vinden. Tot 2000 was Dunkin' Donuts ook in Nederland te vinden maar toen ging het helaas niet zo goed waardoor de filialen gesloten moesten worden. Hopelijk verloopt dit nu anders!

Beeld: Dunkin' Donuts & Getty Images
Deel dit artikel
Back to top