Beauty

Zo voorkom je pluishaar wanneer je je haar niet droogt met een föhn

Skip de hitte van je föhn zonder een mooie hairdo op te offeren.

De föhn, het is voor je haar zowel je grootste liefde als je grootste vijand. Het kan je kapsel maken, maar je haar breken. Of je nou heilig gelooft in de kracht van een föhn of iedere dag trouw je steil- of krultang gebruikt. Het is tijd om een nieuwe haarovertuiging in acht te nemen: laat je haar ‘gewoon’ drogen.

Zonder föhn kun je pluishaar voorkomen en ook zonder krultang kun je je haar perfect in model krijgen. Je moet alleen weten hoe. En laat die ‘hoe’ nu helemaal niet zo moeilijk zijn.

Zo voorkom je pluishaar
Vanaf het eerste moment dat je onder de douche weg stapt, moet je al beginnen met het anti-pluis-ritueel. Knijp het water uit je haar en gebruik vervolgens voorzichtig een handdoek – of nog beter, een katoenenshirt- om je haar te drogen. Heb je fijn haar? Kam je lokken dan met een grove kam na het douchen om beschadiging te voorkomen. Heb je slag of krullen? Gebruik dan je vingers als kam. Haal de borstel of kam pas door je haar wanneer het helemaal gedroogd is. Spuit vervolgens een sea salt spray op je lokken om je haar meer volume te geven.

via GIPHY

Steek je haar op
Als je veel of lang haar hebt, kan het een ellenlange strijd zijn voordat je haar helemaal is opgedroogd. Heb je nog vochtig haar maar moet je wel snel de deur uit? Dep met velletjes keukenrol op je natte haar. Het zal je verbazen hoeveel water de keukenrol nog opneemt.

Een andere goede optie is je haar te vlechten of op te steken. Laat je haar een paar uur in een vlecht of knot om te drogen. Wanneer je je haar daarna los doet, zal het hoogstwaarschijnlijk nog wat vochtig zijn, maar je haar heeft dan wel een prachtige textuur. Om te onthouden:
- Een hoge staart creëert volume (gebruik dan wel een Invisibobble elastiek o.i.d);
- Een vlecht geeft je slag;
- Een gedraaide knot geeft je een losse krul.

Slaap ermee
Douche je graag ’s avonds, dan is de kans groot dat je haar nog niet droog is wanneer je gaat slapen. Geen probleem. Slaap dan niet met je haar los maar maak een losse vlecht of een losse knot. Slaap daarnaast op een satijnenkussen om pluizig haar te voorkomen. Daarnaast is het slapen op een satijnenkussen ook beter voor je huid.

Zit niet aan je haar
Op wat voor manier je je haar laat drogen: laat je haar met rust. Het is zo verleidelijk om met je haar te spelen, je vingers door je haar te halen of je lokken opnieuw te vlechten, maar het aanraken van je manen is uit den boze als je pluizig haar wilt voorkomen.

 

via GIPHY

Bron: verilymag
Beeld: Vanity Fair Holiday 2016

Deel dit artikel
Back to top