Fashion

Alexa Chung doet mee met #Safetypin op een Dior event

Groot-Brittanië begon de hashtag en nu komt het naar ons. 

Sinds Trump is verkozen als president van de Verenigde Staten, gaat voor velen de zon nog lang niet schijnen. Een blanke vrouw, die niet voor Trump heeft gestemd, was bang dat anderen dit wel zouden denken. Door haar lichte haar en blanke huid, zou ze zo een ‘Trumper’ kunnen zijn. Ze is stevig tegen racisme, seksisme en onverdraagzaamheid, wat niet helemaal overeenkomt met de denkbeelden van de toekomstige president. Dus zei ze tegen haar man “We should wear sandwich boards that say ‘Wasn’t me!’ for the next four years.” Het idee achter #safetypin sprak haar daarom meteen aan.

Het dragen van een veiligheidsspeld als symbool voor de slachtoffers van racisme is ontstaan na de Brexit in Engeland. En wordt nu ook gebruikt om aan te geven dat je het niet eens bent met de keuze voor Trump. Op internet gaat de hashtag #safetypin rond en Brits model Alexa Chung doet mee.

Het model heeft haar mening afgelopen donderdagavond bij Guggenheim International Gala direct duidelijk gemaakt. Alexa combineert haar luxe Dior items tot een casual look mét een veiligheidsspeld. Ze draagt het op een oversized colbert, met een transparante top en een high-waisted jeans. Simpel maar she still looks stunning.

Beeld: Dior
 

Deel dit artikel
Back to top