Fashion

Prada komt met een Fashion Film en het is niet wat je verwacht

Tijdens een diner gesprek met Miucci Prada een paar maanden geleden, heeft David O. Russel ‘per ongeluk’ zijn volgende project gevonden en het is een fashionable one

De Amerikaanse regisseur heeft al een hele lijst films op zijn naam staan. Maar deze hadden we niet verwacht. We worden helemaal mee terug genomen in de tijd. De Fashion Film voor Prada is niet alleen in zwart-wit maar ook nog eens zonder geluid. Ja.. Dat is even geleden. 

In de film, genaamd ‘Past Forward’, komt een nieuwe manier naar voren om fashion af te beelden. Dramatische muziek, geen dialoog, veel mooie mensen en hele mooie settings. Dat is wat je kunt verwachten. De regisseur is erin geslaagd om dit alles te verpakken in een 13-minuten durende film. 

David O. Russel houdt van kleren in films. “Part of what I love about people and memories is what they happen to be wearing.” En dat mocht hij helemaal zelf uitwerken. Mrs. Prada heeft niet geholpen met de richtlijnen van de film. Hij is dan ook ontzettend enthousiast over het feit dat ze hem de kans heeft aangeboden om een bioscoopstuk te maken. Volgens David geeft de film het gevoel weer van een droom met identiteit, spanning, schoonheid en romantiek. Het gaat niet alleen om de kleding, maar vooral om een emotie. “A dream is about an emotion. A short film is an emotion.”

Bekijk het resultaat hieronder. Wat vind jij ervan?

Deel dit artikel
Back to top