Beauty

4 manieren om gemakkelijk je lichaam te detoxen na Kerst

Wat was het weer heerlijk! De kerststollen, kalkoen, gourmetschotels, rode wijn en ga zo maar door... Helaas blijft ons lichaam niet in shape zonder iets te doen.

De vele calorieën, suikers en koolhydraten tikken in de decembermaand in een héle korte tijd aan en dat is nog weleens te zien. Om je niet schuldig te voelen over je lichaam hebben we hier dé manieren om te herstellen!

1. Water water en nog eens water
Het wordt vaak genoeg gezegd maar het is zóó belangrijk om genoeg water te drinken. Volgens de auteurs van ‘De 7-Day Detox Miracle’ kun je binnen een week al je lichaam opschonen door de koffie, alcohol en suikerhoudende drank te vervangen door twee liter water per dag. Een diëtist uit New York, Martha McKittrick, zegt dat water ook helpt bij het wegspoelen van natrium, waardoor je je voller voelt tijdens maaltijden. Wil je extra smaak in je water? Varieer dan met stukjes komkommer, limoen, citroen, sinaasappel of munt!

2. Een warme kop groene thee
Het is waar dat je lever alcohol kan filteren, waardoor je heel wat glaasjes kunt drinken tijdens feestdagen, maar wat extra hulp kan geen kwaad. Om je lever lekker op gang te brengen, is een kop groene thee een geweldige manier. It is already tea time?

3. Vitaminebommen
Vitamine C beschermt tegen giftige stoffen en is perfect voor het reinigen van je lichaam. Vitamine C zit onder andere in fruit, groente en aardappelen. Denk aan citrusfruit, kiwi’s, bessen en aardbeien. Maar je hebt natuurlijk ook vitaminepillen!

4. Koop gezonde opties
Een goede voeding is het halve werk. McKittrick beveelt het inslaan van goede voedingsmiddelen (fruit, groenten en mager eiwit) aan. Als je de juiste voeding niet in de buurt hebt, kun je ze ook niet eten! Uitstekende groenten voor het ontgiften van het lichaam zijn broccoli en artisjokken. Dus op naar de groenteboer...


Beeld: Unsplash

Deel dit artikel
Back to top