Fashion

Zo geef je je beha’s een langer en gelukkiger leven

We dragen ze iédere dag en ondanks dat beha’s best duur zijn, beschikken we over meerdere exemplaren. Om je beha’s langer mooi te houden delen we een paar tips met je.

Draag regelmatig een andere beha
Zelfs als je beha na twee keer dragen nog fris en fruitig is, is het belangrijk om toch een andere beha aan te trekken. Waarom? Omdat je anders het elastiek van je beha teveel uitrekt. Je beha heeft tijd nodig om ‘te ademen’ om zijn goede vorm te houden.

Was je beha zorgvuldig
Dat betekent dat je je beha het beste kunt wassen met wasmiddel waar geen alcohol in zit. Wanneer je wel wasmiddel gebruikt waar alcohol in zit, gaat het elastiek in je beha minder lang mee.

Was je beha met de hand
Je beha met de hand wassen klinkt als veel werk, maar in de werkelijkheid valt het reuze mee. Vul simpelweg de gootsteen of een emmer met lauw water en een beetje wasmiddel. Laat je beha’s hier vervolgens 10 minuten in weken. Spoel de beha’s daarna af en hang ze op om te drogen.

Is je beha echt vies en vind je een handwas maar niks? Doe je beha dan in een speciaal waszakje in de wasmachine en was ze met koud water. Heet water is niet goed voor het elastiek.

Stop je beha’s nooit in de droger
Nu beginnen we weer over het elastiek, want de hitte van de droger is zo ontzettend slecht voor het elastiek. Daarnaast kan de droger zo heet worden dat de beugel van je beha kan smelten, wat resulteert in een misvormde beha. Wanneer je beha’s klaar zijn om te drogen, hang ze dan aan de cup en niet aan het behabandje. Anders is er een kans dat je behabandjes slap worden.

via GIPHY

Bron: Verilymag

 

Deel dit artikel
Back to top