Fashion

Dit wist je nog niet over Gilmore Girls

We tellen de dagen, uren en seconden af naar vrijdag 25 november. Dé dag waarop we nieuwe afleveringen van Gilmore Girls kunnen kijken. Om het wachten wat draaglijker te maken hebben we een paar leuke feitjes over Gilmore Girls voor je op een rijtje gezet.

Luke’s diner zou eerst in handen zijn van een vrouw
Voordat de producers Scott Patterson (Luke) de rol gaven als de eigenaar van Luke’s diner, zou die rol eerst naar een vrouw gaan. Maar de producenten vonden dat er niet genoeg testosteron in de serie was en besloten daarom dat een man de eigenaar moest zijn van Luke’s diner.

Jackson en Luke zouden maar in een paar afleveringen van Gilmore Girls te zien zijn
Volgens acteur Jackson Douglas (die Jackson Belville speelde), was het originele plan dat hij slechts een gastrol zou hebben in de serie. Maar toen bedenker Amy Sherman-Palladino de chemie zag tussen hem en Melissa McCarthy (Sookie), twijfelde ze geen moment en gaf ze Jackson een vaste rol in de serie. Hetzelfde geldt voor Scott Patterson (Luke). Hij zou alleen maar in de pilotaflevering te zien zijn, maar ook hij had een geweldige chemie met zijn tegenspeelster (Lauren Graham) waardoor hij een vaste rol kreeg.
 

via GIPHY

Ryan Gosling deed auditie voor Gilmore Girls
Grote kans dat je deze al wist, maar we herhalen dit feitje toch nog even, want: Ryan Gosling. Casting director Jami Rudofsky was helemaal enthousiast over de jonge Ryan Gosling en liet hem auditie doen voor een kleine rol in Gilmore Girls. Helaas ging de auditie van Ryan helemaal niet goed en kreeg hij de rol niet.  

Todd Lowe lijkt ontzettend veel op het karakter dat hij speelt
In Gilmore Girls is Todd Lowe te zien als Zack Van Gerbig die continu bezig is met rocken. In het echte leven is Todd ook altijd bezig met zijn gitaar en zit hij in een rockband die L.A. Hootenanny heet.

John Cabrera (Brian) kan geen gitaar spelen
Nu we het toch hebben over muziek, voor John Cabrera was het schieten van een muziekscène extra werk. Ter voorbereiding van muziekscène moest John stap voor stap de akkoorden onthouden, zodat het leek alsof hij daadwerkelijk goed kon gitaarspelen. Wanneer de muziekscènes werden opgenomen was zijn basgitaar niet ingeplugd en speelde iemand anders off-camera.

De band Hep Alien heeft een slogan!
Waarschijnlijk heb je er nooit opgelet, maar de bedenkers van Gilmore Girls hebben overal over nagedacht. Zo ook over een slogan van de band: ‘We’re out there.’

via GIPHY

De ‘Town Hall Meetings’ waren vreselijk om te filmen
Zo veel karakters in één ruimte en zo veel dialogen. Soms waren de cast en crew drie uur bezig met het filmen van een meeting. Om tijd te doden bedacht Sally Struthers (Babette) het spel: ‘Wat zit er in mijn tas’, en liet ze collega’s raden wat voor random items ze allemaal in haar handtas had.

De cast werkte met een dialoogcoach
Als iemand snel praatte in de serie dan was het wel Lorelai. De gevatte opmerkingen in een razendsnel tempo zijn legendarisch, maar soms koste het wel twintig takes voordat het dialoog goed was opgenomen. Om de acteurs te helpen met hun vlotte tekst was er daarom een dialoogcoach op de set.

Milo Ventimiglia en Alexis Bledel (Rory & Jess) waren een stelletje
De twee acteurs waren drie en een halfjaar samen. In de tijd dat ze samen waren hielden ze hun relatie zoveel mogelijk uit de spotlights.

via GIPHY

Luke had honderden flannellenshirts, maar slechts één pet
Het moet je wel zijn opgevallen dat Luke vrijwel altijd een gestreept flanellenshirt draagt en een pet, maar niet dat hij altijd dezelfde pet droeg. In seizoen 7 veranderde dat en kreeg hij er een nieuwe pet bij.

Alexis Bledel haat koffie in tegenstelling tot Lauren Graham
Rory (Alexis Bledel) en Lorelai kunnen allebei niet zonder hun dagelijkse bakkie pleur, maar in het echte leven lust Alexis het echt niet. Tijdens het filmen was haar kop daarom altijd gevuld met Cola. Lauran Graham is daarentegen gek op koffie, desondanks was haar koffiekop niet altijd gevuld met koffie maar ook weleens water, omdat de actrice vond dat ze anders wel héél veel koffie zou drinken.

via GIPHY

Liza Weil (Paris) deed auditie voor de rol van Rory
Ondanks dat Liza de rol van Rory niet kreeg, waren de producers zo enthousiast over haar dat ze de rol van Paris Geller speciaal voor haar schreven.

Melissa McCarthy was zwanger tijdens het filmen van seizoen 7
De schrijvers van de serie waren niet van plan om Sookie en Jackson een derde kindje te geven. Maar toen Melissa McCarthy het nieuws deelde dat ze zwanger was, werd Sookie opnieuw zwanger geschreven in de serie. 

Het karakter Jess zou zijn eigen spin-off krijgen
Wanneer Jess de serie verlaat is te zien dat hij bij zijn vader gaat wonen in Connecticut, California. De spin-off zou verder gaan in California, maar omdat het erg duur was om op die locatie te filmen ging de spin-off ‘Winward Circle’ niet door.

via GIPHY

Het maken van Jacksons beroemde pyjama moest in één dag
Jackson Douglas stuurde zijn jeugdfoto’s naar Valerie Campbell (key costumer). Zij fotoshopte vervolgens zijn hoofd op andere lichamen. Brenda Maben (costume designer) printe dit op transferpapier om de afbeelding vervolgens op de pyjama te strijken. Toen de pyjama net klaar was, kreeg Jackson ‘m al meteen aan om de pyjamascène te filmen.

Lane heeft wel een vader
De reden waarom je Lane's vader nooit ziet? Het kwam simpelweg niet in de producers op om hem in beeld te brengen. 

via GIPHY

Bronnen: IMDB, Buzzfeed, Teenvogue

Deel dit artikel
Back to top