Fashion

Dit is waarom Hillary Clinton gisteren paars droeg tijdens haar speech

Vrijwel niemand had het aan zien komen maar toch is het gebeurd: Hillary Clinton zal niet de president worden van de Verenigde Staten. Tijdens haar diverse optredens voordat het drama geschiedde, was er goed nagedacht over wat voor outfits ze droeg en dat was gisteren tijdens haar speech niet anders.

Hillary droeg een zwart met paars pak van Ralph Lauren. Dat zwart zou voor rouw kunnen staan en ook over de kleur paar is nagedacht. Er zijn verschillende theorieen die zouden kunnen kloppen. Zo worden de zogenaamde 'swing states' (waar het stemmen zowel positief voor de republikeinen en de democraten kan uitpakken) ook wel de paarse staten genoemd. Als je rood (republikeinen) en blauw (democraten) mengt, krijg je immers paars.

Hillary zei tijdens haar speech ook: "We have seen that our nation is more deeply divided than we thought but I still believe in America, and I always will." Misschien was het dragen van paars een subtiel teken van haar dat de twee partijen samen moeten werken in het belang van het land?

Een andere mogelijke reden dat Hillary paars droeg, is dat het één van de kleuren is van de vlag van de Suffragettes: vrouwen die strijden voor de rechten van de vrouw. Ook is het de kleur van de methodistenkerk, een stroming binnen het protestantisme waar Hillary mee is opgegroeid. Eén van hun manta's werd door Hillary regelmatig herhaald tijdens haar campagne: "Do all the good you can, for all the people you can, in all the ways you can, as long as you can."

Tot slot kan het paars staan voor steun aan de LGBT community én is het een koninklijke kleur. Hoe dan ook, het pak stond haar prachtig!


Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top