Beauty

3 eyeliner trucjes voor vrouwen met kleinere of amandelvormige ogen

Als je altijd meer mascara op je oogleden hebt zitten dan op je wimpers en als 'gewone' eyeliner jou niet echt zo mooi staat, is de kans groot dat je wat kleinere of amandelvormige ogen hebt. Er zijn dan gelukkig heel wat trucs bekend om je mascara mooi op te brengen maar hoe zit dat nou met eyeliner?

Gregory Arlt, director of make-up artistry van MAC Cosmetics, legt uit hoe je het beste eyeliner op kunt brengen als je kleiner ogen hebt. 

1. Werk met lichte tinten
In plaats dat je met zwart of bruin je ogen klein laat lijken, kun je ook voor nudetinten of wit gaan om je ogen juister groter eruit te laten zien. Breng de liner aan op de 'waterlijn' van je oogleden (dus op het randje tussen je wimpers en je oog zelf).

2. Het hoeft allemaal niet zo precies
Ga je liever voor een donkere kleur op je onderste wimperlijn, zorg er dan voor dat het niet te perfect zit. Door het wat rommelig bij je buitenste ooghoek te hebben, zien je kijkers er optisch groter uit.

3. Zet geen scherpe lijn
Een scherpe lijn kan het geheel heel hard maken: je kunt beter kiezen voor een zacht potlood of zelfs gewoon oogschaduw om het geheel wat softer te maken en je ogen opener te laten lijken.

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top