Fashion

Niet fijn: jouw betaalgegevens kunnen op straat liggen als jij hier online geshopt hebt

Online shoppen is één van onze favoriete bezigheden. Er gaat niets boven digitaal zoeken naar die perfecte jurk of die ene jas die je in de winkel hebt gezien maar weet dat je ergens online goedkoper kunt vinden.

Maar webshoppen heeft ook zo zijn nadelen. Hoewel de betaling meestal erg veilig verloopt, kan het toch zijn dat er iets misgaat en je gegevens op straat komen te liggen. Een aantal hackers heeft nu de beveiliging van talloze online shops weten te kraken, waaronder ook zeker 250 uit Nederland.

De dieven hebben bankgegevens kunnen achterhalen door een code in de software van de websites te plaatsen. Als een betaling plaatsvindt dan worden je gegevens niet alleen doorgegeven aan de online winkel maar ook aan de hackers.

Voordat je helemaal in paniek raakt: het gaat om vrij kleine webshops dus de kans is niet zo groot dat je er wat besteld hebt. Wil je zekerheid? Bekijk dan even hier alle 5900 gehackte online winkels (er is een zoekfunctie dus je hoeft ze niet allemaal langs te gaan). 

Deel dit artikel
Back to top