Wedding

Viktor & Rolf ontwierpen een complete bruidscollectie en het is magisch mooi

Hierna wil je meteen in dat huwelijksbootje stappen, als is het voor de tweede, derde, vierde keer. Deze bruidsjurken verdienen een sprookjeshuwelijk.

Alle couture bruiden verzamelen, want nu Viktor & Rolf een bruidscollectie hebben ontworpen moet je haast wel trouwen. Viktor Horsting en Rolf Snoeren hebben tijdens de fall Bridal Week 2017 voor het eerst een complete bruidscollectie laten zien. Hoewel het duo in voorgaande couture collecties zich ook regelmatig liet verleiden door de magie van trouwjurken is dit de eerste keer dat ze een complete show vol bruidsmode presenteerde.

Viktor & Rolf zijn altijd geboeid geweest door bruidsjurken en het symbool waar ze voor staan. Het is een iconisch item, een kledingstuk dat je maar één keer in je leven draagt en dat daar symbool voor staat. Op die manier bekeken verschilt het niet zoveel van couture, ook dit zijn items die maar één keer gedragen worden.

De collectie bruidsmode is een combinatie van kunst en mode, de gezichten van de modellen zijn compleet verborgen achter tulle of door gigantisch hoge ruches. Er is nadruk gelegd op volume met een surrealistische twist. Zo is er een jurk met een polo shirt en een jumpsuit met enorme strik. Natuurlijk is alles wel elegant en enigszins ingetogen gebleven. Viktor & Rolf willen namelijk niets liever dan dat de kledingstukken ook daadwerkelijk gedragen zullen worden.

Beeld: Viktor & Rolf

Deel dit artikel
Back to top