Fashion

Moschino maakte tassen en nu zijn mensen boos

Tijdens Milaan Fashion Week lanceerde Jeremy Scott zijn nieuwe SS17 capsule collectie voor Moschino. Daar waar modemensen eerst massaal met tassen en andere accessoires van het modelabel wegliepen stuit Moschino hier op protest.

De ‘see now, buy now’ collectie met de naam Just say MoschiNO bevat een scala aan kleding en accessoires met een medicijnen/pillen-thema. Van jurken tot sweaters tot tassen, in van alles werd dit pillenthema doorgevoerd.

Hoewel Jeremy Scott verklaarde, “I always say fashion is the only drug I do”, is niet iedereen overtuigd van zijn onschuld. Volgens menigeen is de collectie ongevoelig en zou het in deze wereld van verslavingen glamour geven aan het slikken van drugs en medicijnen.

Online gaat er nu een petitie rond die ervoor zou moeten zorgen dat winkels als Saks Fifth Avenue de collectie uit de schappen zou halen. Jaarlijks zouden er 28000 mensen komen te overlijden door een overdosis aan medicatie, waardoor deze items bij veel mensen niet door de beugel kunnen. Het warenhuis Nordstrom heeft al gehoor gegeven aan de eis en is de eerste die de collectie uit de winkel heeft gehaald.

Beeld: Getty

Deel dit artikel
Back to top