Fashion

Dankzij deze tips lijk je langer op foto’s

Hoewel Nederland bekend staat als het land met de langste dames (lees gemiddeld 1.70), geldt dat niet voor jou. Met je 1.60 is het soms best moeilijk om een Instagramwaardige foto à la Doutzen Kroes te maken. Gelukkig zijn er een paar simpele hacks om langer te lijken op foto’s.

In een tijd van Instagramhusbands, Snapchatfilters en Like4likes, zegt een foto wel degelijk meer dan 1000 woorden. Met pijn en moeite schiet je tientallen kiekjes om er maar zo appetijtelijk mogelijk uit te zien op de foto. Je make-up is on point, je hebt hét juiste filter uitgekozen en je bent klaar om je foto met de rest van de wereld te delen. Toch is er één probleem met je prent, je ziet er met je 1.60 toch wel heel klein uit op de foto.

Om dit welbekende probleem op foto’s tegen te gaan, delen we een paar tips met je om toch wat langer te lijken op foto’s.  

Hou een hand boven je hoofd
Plaats een hand in je haar, hou een hoed op je hoofd vast of gooi je beide armen speels in de lucht. Dit zijn allemaal manieren om lengte toe te voegen aan je silhouet. Daarnaast geeft dit het oog meer om naar te kijken op de foto, waardoor je langer lijkt. 
 

 

Sta op je tenen
Het voelt misschien een beetje suf, maar op je tenen staan doet wonderen voor je foto. Zelfs als je voeten op de foto staan en iedereen kan zien dat je op je tenen staat, word je waarschijnlijk langer ingeschat dan je eigenlijk bent. Daarnaast zorgt deze pose er ook voor dat je kuiten en billen er extra goed uitzien!

Leun je schouders een beetje naar achteren
Een goede houding is een van de belangrijkste factoren om extra lengte te creëren op foto’s. Wanneer  je je schouder iets naar achteren houdt, neem je een krachtigere houding aan, waardoor je langer lijkt. 

Kruis je benen
In plaats van je voeten naast elkaar te plaatsen, kruis je je linkerbeen voor je rechterbeen (andersom kan natuurlijk ook). Dit creëert een kleine optische illusie waardoor je net wat langer en ook nog eens slanker lijkt.

Plaats de camera lager
Nee, niet onderkin-selfie-laag, maar schiet de foto iets lager. Zet de camera op navelhoogte en schiet de foto schuin omhoog. Omdat je hoofd daardoor verder van de lens is, lijk je automatisch langer.
 

 

Draag een broek of rok met verticale strepen
Broeken met plooien of rokken met verticale strepen, laten de ogen van de kijker ‘omhoog en naar beneden’ gaan. Hierdoor creëer je de illusie dat je benen langer zijn. Horizontale strepen zijn overigens uit den boze, die zorgen er juist voor dat je benen korter lijken.

Draag huidskleurige schoenen
Huidskleurige schoenen geven het drogbeeld dat het een verlening is van je voeten, waardoor je langer lijkt. Als je er daarnaast ook nog eens in slaagt om huidskleurige hakken te vinden, zit je helemaal gebakken.

Deel dit artikel
Back to top