Fashion

8 fouten op lingerie gebied waar we ons allemaal schuldig aan maken

De verkeerde bh-maat dragen is niet de enige fout die veel vrouwen maken, als het gaat om ondergoed. Er zijn nog talloze 'lingerie-fouten' waar menig vrouw zich schuldig aan maakt, en ja, jij ook! 
 


Niet de juiste maat
Laten we beginnen met de bekendste fout: het dragen van de verkeerde maat. Het komt vaak voor dat je bh-maat met de jaren verandert door gewichtsverlies of toename, intensief sporten of hormoonverandering. Het is dus slim om je om de paar jaar te laten opmeten, zodat je nooit met een te kleine of te grote bh rondloopt. 

Niet de juiste soort bh
Bh's zijn er in tientallen verschillende soorten. Brallettes, balconettes, push up's enzovoorts. Niet alle bh's zijn voor iedere cupmaat geschikt. Zo kun je als je grote borsten hebt beter geen bralet dragen vanwege het gebrek aan ondersteuning, maar is een balconette juist heel geschikt. Laat je in de winkel even informeren over de juiste vorm voor jouw figuur. 

Je lingerie verkeerd wassen
Gooi jij je bh's en slips gewoon bij je andere was? Shame on you! Zeker dure bh's met kant bijvoorbeeld, kun je beter in een speciale zak stoppen voor je ze in de wasmachine mikt. Hierdoor blijft de stof veel langer mooi. Met de hand wassen is natuurlijk het beste om je setjes mooi te houden. Nog een belangrijk puntje: niet wassen boven 40 graden! Dit kan witte bh's vaal grijs maken en dat zou natuurlijk zonde zijn.
 

 

Een te kleine string dragen
Naast het feit dat het op z'n zachtst gezegd onprettig zit (waardoor je 24/7 aan je achterste zit je plukken), creëert een te kleine string love handles, terwijl je die eigenlijk helemaal niet hebt. Wees dus niet bang om dat maatje groter te kopen, want het zit comfortabeler en omarmt je lichaam, in plaats van dat het afknelt. 

Te weinig bh's hebben
Niets zo vervelend als wanneer je een licht doorschijnend topje aan wilt trekken, maar je hebt geen huidskleurige bh. Zorg dat je genoeg bh's in de kast hebt liggen, zodat je altijd voorbereid bent. Basic's als zwarte, witte en huidskleurige bh's zijn onmisbaar. 
Daarnaast zijn zogeheten t-shirt bh's (voor onder strakke shirts), sport bh's en natuurlijk de strapless variant handig om in je garderobe te hebben.  

Je draagt je bh's te lang
Die rode bh kun je na gisteren nog beste een dagje aan toch? Nee dus. Jouw bh is de favoriete plek van bacteriën, dus het is een must om iedere dag een schone uit de kast te pakken. In principe zou je je bh na een half jaar (intensief) dragen weg moeten gooien. Een goed excuus om jezelf te trakteren op een mooi nieuw setje!
 


Hetzelfde geldt voor je slips
Ook deze worden soms jarenlang bewaard en gedragen, terwijl je slips eigenlijk ook een houdbaarheidsdatum hebben. Na drie maanden intensief dragen is jouw slip, string of hipster echt aan vervanging toe! Sorry not sorry...

Geen sport bh dragen tijdens het sporten
Tijdens het hardlopen of een uurtje zweten in de sportschool, is het AL-TIJD belangrijk om een goed zittende sport bh te dragen. Dit zorgt voor extra steun en voorkomt op lange termijn dat je vriendinnen gaan hangen. 

Deel dit artikel
Back to top