Fashion

Bucketlist: Dit moet je sowieso doen tijdens een roadtrip met vriendinnen

Auto’s, treinen en bussen zorgen er misschien voor dat je aankomt op de plaats van bestemming, maar er is iets magisch en romantisch aan het idee om alleen met je vriendinnen de weg op te gaan. Friends who roadtrip together stay together!

De zomer is het beste moment om je biezen te pakken, je besties te verzamelen en de auto te pakken om met de Noorderzon te vertrekken. De OPEL MOKKA heeft niet alleen een heel avontuurlijk uiterlijk maar ook lekker veel ruimte. Je past niet alleen gemakkelijk met z’n drieën op de achterbank, maar iedereen van jullie hoeft niet zuinig te pakken. Inladen die trolley’s aan kleding!

Zorg voor een goede playlist en zing keihard mee met jullie favoriete tunes. Schraap je keel, want je zit een lange tijd in de auto en je zult waarschijnlijk dezelfde nummers vaker langs horen komen. Helemaal leuk, hoor je over drie jaar een bepaald nummer dat op de playlist stond van jullie roadtrip dan komen de mooie herinneringen direct weer boven water. “Weet je nog, weet je nog?” Knal die zes speakers van je Opel Mokka dus op volle kracht en houdt een car karaoke battle! Er zit trouwens ook wifi hotspot in de auto, zo kun je direct je Snaps en Instagrammetjes delen zonder dat je direct je bundel plundert én iedereen kan profiteren want de hotspot ondersteunt zeven(!) apparaten. Dus, terwijl jij Snapt streamt de andere rustig op Spotify.

Maak hier en daar een spontane stop. Wie weet wat je onderweg in een dorpje tegenkomt of wat voor kitscherige attracties er ineens op je te wachten staan. Heb je ooit wel eens een werkende molen van binnen gezien? Het is sowieso goed om om de paar uur een stop te maken en de benen te strekken, want hoewel de auto ergonomische comfortstoelen met verstelbare zitgedeeltes heeft is het goed om zo af en toe even wat kiekjes van de omgeving te schieten. Doe een wedstrijdje en laat iedereen het lelijkste souvenir dat zij kan vinden meenemen van de plek waar jullie zijn gestopt.

Ontdek de drive thru’s die de wereld te bieden heeft. Natuurlijk zorg je ervoor dat er in de auto voor onderweg genoeg snacks te vinden zijn, die bikini body kun je tijdens een road trip wel vergeten. Tenzij je een koelbox volpropt met hardgekookte eieren, wortels en selderijsticks, maar dat is niet direct ons idee van een feestje op de weg. Rij dus lekker door die McDrive, Burger King, KFC of Pizzahut. Kun je meteen even checken of je achteruitrij camera nog functioneert.

Voel de wind in je gezicht. De Opel Mokka heeft een glazen zonnedak, zie je jij jezelf en je vriendinnen al op de weg met het hoofd door het dak genieten van de zon en omgeving terwijl je duizend selfies klikt? Er gaat niets boven de wind door je haren en de frisse wind van de snelweg op je gezicht.

Zet de auto op een prachtig plekje, bovenaan een uitkijk punt vanwaar je de hele stad kunt zien of rijdt ‘m op het strand. Klim met al je vriendinnen op het dak van de auto en neem een momentje om te genieten van de zonsondergang, want wanneer doe je dat nu? Of neem je campingspullen mee en zet een tentje op naast de auto en geniet van een hemel vol stralende sterren.

Deel dit artikel
Back to top