Fashion

De 8 grootste modetrends voor dames voor de herfst en winter van 2016/2017

Het najaar staat voor de deur en de (digitale) winkelrekken zijn weer gevuld met de nieuwste collecties. Hoog tijd dus om te gaan shoppen voor leuke items om aan jouw herfst- en wintergarderobe toe te voegen. Maar met welke dingen scoor jij geheid komend najaar? Wij deden onderzoek en selecteerden de 8 grootste trends voor de winter en herfst van 2016/2017 voor jou.

1. Velvet galore
Velvet, fluweel of velours: hoe je het ook noemt, dit najaar kun je er niet omheen. De stof zit niet alleen lekker warm en comfortabel, ook geeft het een luxe uitstraling en feestelijk gevoel dankzij de subtiele glans. Modehuizen als Lanvin, Giorgio Armani, Rochas, Alberta Ferreti zijn dol op de stof voor komend modeseizoen.

Giorgio Armani AW2016 - Getty Images

2. De blokhak is back
Of het nou een ode is aan de Spice Girls of aan de dit jaar overleden David Bowie, één ding is zeker: de blokhak maakt een comeback dit najaar. Zowel  Marc Jacobs als Margiela, Balenciaga en Vivienne Westwood lieten hun modellen over de catwalk paraderen met de grove hakken. Niet zo een ster in het lopen op hakken? In het Zalando Lounge magazine krijg je 10 gouden tips om erop te kunnen paraderen alsof je op blote voetjes loopt. Wist jij trouwens dat de Zalando Lounge de shopping club is van deze webshop? Als jij je nu gratis hiervoor aanmeld, kun je gebruik maken van speciale kortingen tot wel 75%. Welke modeliefhebber wil dit nou niet? 

Margiela AW2016 - Getty Images

3. When mustard meets pink...
In de najaarscollecties spelen donkere kleuren vaak de hoofdrol en dat is dit seizoen ook wel zo maar dit keer worden ze aangevuld met twee verrassende tinten: mostergeel en babyroze. Afzonderlijk zijn de kleuren al een hit maar als je ze samen draagt, dan slaag je helemaal. Creatures of Comfort en Delpozo matchten onder andere de kleuren met elkaar. Max Mara, Chloé en Valentino gingen voor geel en roze zagen we terug bij Kenzo, Alexis Mabille en Balmain.

Creatures of Comfort - Getty Images

4. Oversized krijtstreep
De krijtstreep lijkt heel degelijk en saai maar dat was absoluut niet het geval tijdens bij de looks op de catwalk van Max Mara, Calvin Klein en Tibi. Dé manier om de krijtstreep spannend te maken, is door pakken met een krijtstreep lekker oversized te dagen. Comfortabel en classy!

Calvin Klein AW2016 - Getty Images

5. Eén stevige schouder
De jurk om te rocken tijdens komende feestdagen is er eentje met één schouder. De one shoulder dress zagen we al een paar seizoenen eerder voorbijkomen maar is dit najaar dus weer helemaal hot, zeker als het exemplaar een lekker jaren '80 gevoel heeft (denk één stevige schouder). We zagen deze trend onder andere bij Isabel Marant, Saint Laurent, Lanvin en Moschino. 

Saint Laurent AW2016 - Getty Images

6. De jas voor komende winter is lang en blauw
Blauw in al haar facetten (van navy tot kobalt) is altijd een goede kleur tijdens het najaar en vooral op jassen doet hij het goed. De trend qua winterjassen voor komend seizoen is dan ook een lekker lange (en dan bedoelen we flink over de knie) wollen jas in navy met militaire of marine details. Bij Prada, John Galliano, Tommy Hilfiger en Coach was de jas één van de showstoppers op de catwalk.

Prada AW2016 - Getty Images

7. De statement choker
Afgelopen tijd werden onze nekjes gesierd door dunne chokers, soms droegen we verschillende tegelijkertijd. Voor de komende winter moeten we dat net even anders doen. In plaats van een fijn dun exemplaar, gaan we voor een grote en grove ketting strak om de hals. Modellen tijdens de shows van onder andere Balmain, Loewe, Lanvin en Dries van Noten rockten de statement choker op de catwalk.

Lanvin AW2016 - Getty Images

8. Tassen met een brede en versierde gitaarband
De tassentrend voor het komende seizoen is meer dan duidelijk: bij Fendi, Lanvin, Anya Hindmarch en Burberry werden ze gesierd door brede versierde banden die niet zouden misstaan aan een gitaar. Wij zijn een groot fan van deze coole trend!


Burberry AW2016 - Getty Images

Al helemaal zin gekregen om de nieuwste najaarsmode te shoppen? Ga dan nu naar Zalando-Lounge.nl want ook daar zijn de digitale schappen inmiddels gevuld met de herfst- en wintercollecties van de fijnste merken. Wedden dat je daar binnen no time een cool item hebt gevonden passend bij elke trend die hierboven staat?

Deel dit artikel
Back to top