Fashion

Zo creëer jij een geweldige garderobe vol stijlvolle outfits voor op het werk

De tijd dat je bij de meeste bedrijven enkel met een colbertje met pantalon aan kon komen, is voorbij: gelukkig wordt er inmiddels iets losser gedacht over geschikte werkkledij. Maar hoe stel je de ideale garderobe samen vol met stijlvolle outfits voor op het werk?

1. Doe research
Bij iedere beroepsgroep heerst een andere dress code: het is belangrijk om te weten wat wél en wat niet gepast is. Als je weet wat je collega's zullen dragen, niet dat je ze helemaal na moet doen, zul je niet zo snel de mist in gaan. 

2. Zorg voor een goede basis
Afhankelijk van jouw werkomgeving kies je een aantal basisstukken voor je garderobe. Iets waar je eigenlijk niet de plank mis mee kan slaan is een simpel a-lijn jurkje, een knielange rok, een pantalon met een goede schnitt en een witte soepelvallende blouse (let op dat deze niet doorschijnend is). 

3. Schoenen maken de outfit
Hoe leuk je kleding ook is, als je schoenen niet erbij passen en onverzorgd zijn dan sla je sowieso een flater. Zorg er dus voor dat je genoeg comfortabele schoenen in jouw garderobe hebt maar ook een paar statement pieces voor als de gelegenheid erom vraagt. Te sexy = not done.

4. Vul je garderobe aan met meer trendgevoelige en/of opvallende items
Een perfecte donkerblauwe pantalon gaat (hopelijk) jaren mee maar met kleur of wat meer trendgevoelige items kun je jouw werkoutfit net wat spannender maken. De perfecte winkels om deze items te shoppen zijn Zara, H&M en Topshop.

5. Ook de buitenkant telt
Het gaat niet alleen om wat je in het kantoor draagt, maar ook wat je aan hebt als je binnen komt of naar buiten gaat. Een goede jas is een must net als een paar shawls: een basic cashmere exemplaar is altijd goed net als een shawl met een mooie print van zijde. Zelfs een simpele (donkere) jeans kan er daardoor gekleed uitzien.

 

Lady in red.. 🍒

Een foto die is geplaatst door Carolina Engman 🌙 (@carolinaengman) op

6. Gebruik de juiste accessoires
Dankzij accessoires kan een look met vrijwel dezelfde items er heel anders uitzien op een andere dag. Draag bijvoorbeeld een dunne riem in je taille bij een oversized overhemd om het shirt een compleet andere look te geven. 

7. Maak je outfit af met een statement piece: een geweldige tas
We hoeven je niet uit te leggen dat een tas één van de belangrijkste items is van een goede outfit en daarop is een werk look geen uitzondering. Investeer het liefst in een exemplaar die zowel overdag als 's avonds handig is.

8. Werk met wat je hebt
Voordat je aan het shoppen slaat: kijk eerst even wat je nog in de kast hebt hangen. Zet dit apart en bedenk vervolgens wat je nodig hebt om jouw werkgarderobe completer te maken.

Deel dit artikel
Back to top