Beauty

Dit is wat het drinken van (te veel) alcohol doet met jouw huid

Een avondje cocktails drinken met BFF's doen we graag, maar het nuttigen van alcohol is natuurlijk niet helemaal zonder gevolgen. Zeker als je te diep en te vaak in het glaasje kijkt, is het funest voor je gezondheid, energie én je huid.

Wat alcohol met je huid doet, legt dokter Lancer (de dermatoloog van onder andere Kim Kardashian en Victoria Beckham) ons graag uit. Wat je eet en drinkt heeft natuurlijk gevolgen voor de conditie van je huid en als je veel suiker nuttigt, waarvan een hoop in alcohol te vinden is, kan je lichaam uiteindelijk meer testosteron produceren wat leidt tot acne. Naast dat vocht uit je huid onttrokken wordt door alcohol, worden ook vitamines en andere belangrijke voedingsstoffen vernietigd wat uiteindelijk een permanente beschadiging van de huid tot gevolg kan hebben. 

Natuurlijk drinken celebrities ook wel eens een wijntje, maar volgens dokter Lancer nemen ze nooit meer dan één glaasje. Daarnaast hebben veel beroemde dames een dietist in dienst speciaal om ervoor te zorgen dat hun huid in topconditie is. Hoe ouder je wordt, hoe langer het duurt tot de alcohol uit je lichaam is verdwenen (wat 3 uur was als je in de twintig bent, wordt 33 uur als je veertig bent). 

Ben je van plan één drankje, of een paar meer, te gaan nuttigen? Zorg er dan voor dat je genoeg water drinkt zodat je gehydrateerd blijft en de alcohol sneller je lichaam verlaat. Genieten van het leven met zo nu en dan een paar glaasjes mag namelijk best!

Beeld: ID Magazine

Deel dit artikel
Back to top