Fashion

Q&A: Van The Beatles tot Donald Trump Hard Rock Legende Rita Gilligan ontmoette ze allemaal

Rita Gilligan, ook wel Lovely Rita, is een legende. Deze stoere chick werkt sinds de opening van het allereerste Hard Rock Café London in 1971 al als serveerster in het restaurant. Ter ere van National Hamburger Day voelden wij deze lady aan de tand en vroegen wij haar het Hard Rock Café-shirt van het lijf. 

Heb je morgen flinke trek en ben je toevallig in de buurt van het Max Euweplein, maak dan zeker even een pitstop bij het Hard Rock Café voor de lunch. Tussen 11.30 en 12.30 trakteert het Hard Rock Café. Vanwege hun 45-jarige jubileum eet je dinsdag voor slechts 71 cent de Legendary Burger! Het Café opende in 1971, dus kom je in Seventies sferen, dan wordt je nog eens extra feestelijk ontvangen!
 
Lees hieronder ons interview met Lovely Rita!

Q: Hi Rita, We zullen maar meteen met de deur in huis vallen. Hoe kwam je bij terecht bij Hard Rock Café?
A:It was back in 1971, in die tijd namen ze alleen maar jonge en dus goedkope serveersters aan in London. Voor mij was het in die periode lastig om een baan te vinden. Toen kwam er een advertentie voorbij dat ze op zoek waren naar bediening voor een restaurant dat het Hard Rock cafe heette. Omdat het een Diner achtige uitstraling moest krijgen waren ze op zoek naar vrouwen van een wat oudere leeftijd (eind 30).

Toen ik ging solliciteren was ik 29 jaar en ik vertelde de oprichter en toenmalig eigenaar dat ik 32 was. Vervolgens werd mij verteld dat ik te jong was en op zoek moest gaan naar een andere baan. 
Ik vertelde hem dat ik niet van plan was om weg te gaan en ging hem overtuigen waarom ik het beste ben in dit vak, door dat verhaal raakte hij enthousiast en gaf mij een HIGH FIVE en kon meteen aan de slag! 
 
Q: De meeste van ons herinneren zich onze eerste werkdag als de dag van gisteren. Hoe ging jouw eerste werkdag bij het Hard Rock Café en hoe zag je eruit?
A: Het was een absoluut gekkenhuis, in die tijd waren er met name in die buurt alleen maar fine dining restaurants. Bij die restaurants werkte ik voorheen ook.  De muziek stond erg hard, alles liep door elkaar heen wat betreft sociale klasse. Toen mocht je nergens naar binnen met jeans, maar bij Hard Rock kon het allemaal. GEWELDIG, ik was vanaf dag 1 verkocht en FAN. Nog steeds is het motto Love All Serve All bij Hard Rock, dit is nooit meer veranderd. 
 
Q: Je naam is niet gewoon Rita Gilligan, het is Lovely Rita, hoe kwam je aan deze naam?
A: Iedereen noemt mij inderdaad zo, waar het opens vandaan kwam weet ik eigenlijk niet. Het komt in ieder geval niet bij het Beatles nummer vandaan. Ik denk gewoon dat het komt doodat ik een ‘lovely lady ben ☺.
 
Q: "Hard Rock Café is all about the music en de sterren. Welke celebrities heb je over de jaren mogen ontmoeten?
A: Veel te veel om op te noemen, je kunt misschien beter vragen welke celebrities ik niet ontmoet heb.
Snoop dog, Eric Clapton, the Beatles, the Rollings Stones, Freddy Mercury, Donald Trump, en ook Mohammed Ali. Iedereen kwam naar Hard Rock omdat ze daar allemaal zichzelf  kunnen zijn. Het was fantastich om daar onderdeel van uit te maken.
 
Q: Wat is het gekste dat je in je carriere hebt meegemaakt?
A: Elke dag was eigenlijk misschien al apart, het was midden in de flower power tijd. Maar wij vonden eigenlijk alles normaal.  Wat misschien wel een beetje apart was is dat er op een gegeven moment een man binnenkwam met zijn paard, bij Hard Rock zijn honden niet toegestaan maar in de reglementen stond niets over paarden. Vervolgens deed het paard ook nog een grote behoefte in het Cafe...  
 
Q: Zie je nog wel eens celebrities? Ben je met sommige bevriend geraakt?
A: Er zijn nog vaak bekende mensen die naar mij vragen wanneer ze bij Hard Rock London komen, maar ik spreek ze niet zozeer prive. Tom Cruise en Nicole Kidman wilden per se bij mij aan tafel eten, ik wist in eerste instantie niet eens dat zij celebrities waren..
 
Q: Is het Hard Rock Café verandert over de jaren? 
A: Tuurlijk is Hard Rock Wereldwij enorm gegroeid met nieuwe cafes, hotels en casino’s maar de sfeer is altijd hetzelfde gebleven. Dat is ook erg belangrijk want dat is een van de voornaamste redenen dat iedereen telkens terugkomt nar Hard Rock. De Rock & Roll spirit is nooit verdwenen en zal ook nooit verdwijnen.
 
Q: Was het vreemd om in Hard Rock Café's in verschillende landen te werken, zijn er grote verschillen?
A: Dat viel eigenlijk wel mee, het was dan wel in verschillende landen maar de ‘unique spirit’ is overall, je voelt je direct thuis. Waar ook ter wereld, je zult Hard Rock nooit vergeten.
 
Q: Je bent inmiddels geen serveerster meer in het Hard Rock, maar de grootste ambassadrice. Hoe is dat? 
A: Het is wel een beetje apart om te zien dat iedereen met je op de foto wilt en dat er zelfs pin’s en T-shirts van mij zijn gemaakt. Ook komt er een boek uit over mij en mijn leven bij Hard Rock, dit boek wordt wereldwijd in alle cafes verkocht. Ik geniet elke keer weer als ik bij een Hard Rock kom, de energie die het personeel uitstraalt is fantastisch, waar ook ter wereld. 
 
Q: Sinds je zoveel met muziek bezig bent, moeten we het vragen. Wat is je favoriete nummer?
A: Ik heb zoveel favoriete nummers, maar als ik er toch een moet kiezen dan ga ik voor she loves you van the Beatles. Een geweldig nummer!
 
En als laatste: Heb je tips voor mensen die het net als jij willen maken?
A: Blijf jezelf, wees authentiek, werk met passie en  al jouw dromen kunnen uitkomen! 
 
 
Deel dit artikel
Back to top