Beauty

Krijg je echt platte billen als je lang zit?

We kennen allemaal het gevoel van platte billen als we te lang op onze kont hebben gezeten en het is algemeen bekend dat we meer uren op ons zitvlak doorbrengen dan onze voorouders ooit hebben gedaan. Maar heeft al dat zitten echt invloed op de vorm van onze billen?
 
Sinds we niet meer hoeven te jagen voor ons voedsel, sinds de uitvinding van Netflix en sinds we het merendeel van onze wakkere uren op het werk achter de computer doorbrengen slijten we onze dagen zitten. Heerlijk, want de hele dag staan is ook weer zo wat, maar nu blijkt dat dit van grote invloed is op de vorm van onze billen.
 
Doordat we zitten worden onze bilspieren lui, we spannen ze amper nog aan waardoor ze verslappen. Dit op zijn beurt is weer van invloed op de bekken, heup stabiliteit en de beweging van de bekken. Dit kan van invloed zijn op je hele houding en dus het lichaam. Alsof dat niet genoeg is zorgt al dat zitten er ook nog eens voor dat je billen er echt platter uit gaan zien. Billen worden minder strak, minder rond en gaan zelfs hangen!
 
Ookal zitten we aan een bureau, hier zitten wij dus echt niet op te wachten. Dat wordt elk uur squaten achter die computer. Who is with us?!
 

Basic | 📸: @yourboyfai

Een foto die is geplaatst door Camila Morrone (@camimorrone) op

Deel dit artikel
Back to top