Beauty

Met deze specerij maak je je tanden binnen no-time witter

Als een tandenbleek behandeling of een bitje voor het witten van je tanden iets te prijzig voor je is, ga dan eens bij je kruidenrekje staan en kijk of je kurkuma in huis hebt. Deze specerij, ook veel voorkomend in allerlei verschillende gerechten, schijnt ook wonderen te verrichten voor je tanden!

Een witte lach leek altijd lastig te verkrijgen tenzij je een grote som geld te besteden had, maar dat lijkt dus verleden tijd te zijn. Ren langs een supermarkt bij jou in de buurt, want kurkuma staat daar gewoon tussen de andere kruiden en specerijen. Naast dat het super goedkoop is, is het ook nog eens veilig voor je gebit. Veel laserbehandelingen of andere bleekmiddelen kunnen namelijk schadelijk zijn. 

Sommige mensen ervaren meteen verschil na het gebruiken van dit gele goedje als tandenbleker, sommige niet. Maar als je het een paar weken lang elke dag gebruikt, zul je hoe dan ook verschil zien. Natuurlijk worden je tanden niet zo blinkend wit als je bij al die perfecte Hollywood-glimlachjes ziet, maar dat is dan ook meestal alles behalve natuurlijk.

Goed, door naar het echte werk. Wat je nodig hebt is een pot kokosnoot olie, kurkuma, een schaaltje, je tandenborstel en je gebruikelijke tandpasta. Mix een lepel kokosolie met een lepel kurkuma en poets hiermee je tanden zoals je normaal zou doen. Laat het na het poetsen nog een paar minuten zitten (ja, je mond zal dan knalgeel zijn, maar geen zorgen) en poets daarna nog eens met je normale tandpasta. 

Kurkuma heeft een schurende textuur, wat ervoor zorgt dat het tandplak van je tanden wordt gehaald. Bovendien is het een antibacteriële specerij die ook nog eens je mondgezondheid op peil houdt. Op naar de supermarkt dus! 

Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top