Fashion

Home inspo: Planten voor binnenshuis

Wij vinden het super leuk: je huisje of kamer inrichten. Toen wij ons ouderlijk huis verlieten hadden we stiekem al, heel ouderwets, voor wat uitzet gespaard. Het is nou eenmaal zo; als je iets leuks ziet wil je het hebben. We liepen regelmatig de Action of Tiger in om niks te kopen, maar... leer ons deze geweldige snuffelwinkels kennen. Je komt er met 10 kaarsen, 8 borden, 4 potjes en 6 schilderijtjes uit. 

Toch willen we ook altijd wat groen zien en, helaas, niet iedereen van ons is gezegend met een fraaie tuin of chill balkon. We kiezen dus voor planten in het huis, ennuh... newsflash: Dit is nu helemaal hip en happening.

1# Cactussen
Cactussen zijn niet meer weg te denken uit het woningbeeld van nu. Je kunt er eindeloos mee varieren en ze leven lang zonder ze veel te hoeven verzorgen. Je kan ze groot en érg groen kopen of klein met veel haar of stekels. Wij zijn fan!


Bron: Instagram @im.a.mess.blog

2# Aloë Vera
De Aloë vera is net zoals de cactus een vetplant en heeft dus weinig verzorging nodig. Hij ziet er niet alleen hip uit ook is de plant heel handig, het heeft namelijk een helende werking bij snij- en brandwonden. Doei-doei pleisters! De plant houdt veel van warmte, dus zet hem in de zon of op de badkamer.

3# Bonsai
De bonsai kennen we allemaal wel uit Japanse restaurants. Het is een klein, lief, schattig boompje die makkelijk in huis te plaatsen is. Bonsai betekent dan ook letterlijk 'boom in een pot'. Yup, bomen in huis for the win! 

4# Kruiden
Ja, het klinkt een beetje gek, maar het is toch echt groen. Rozemarijn, tijm, peterselie en munt zijn bijvoorbeeld erg geschikt om in de vensterbank te zetten of op de keuken te staan. Niet alleen fijn voor het groen, maar ook fijn voor het koken. Yes! Twee vliegen in één klap.

5# Pannekoekenplant 
Een echte vintage plant, hij dook namelijk vooral op in de jaren '70 op de vensterbank. Ze zijn makkelijk te onderhouden en makkelijk te stekken. Helaas zijn de stekkies best zeldzaam en moet je er hard naar opzoek gaan maar, wanneer je er één hebt kan je onwijs lang genieten.


Bron: Instagram @plantenfestijn

6# Gemberplant
Dit had je niet gedacht maar uit gember groeit een hartstikke mooie plant. Ze zijn er in verschilende kleuren en je kan ze zelfs zelf laten groeien als je een stuk gember uit de supermarkt koopt. We zien hier dat het tijd wordt voor een DIY-project.

7# Klimplanten
Als je dacht dat klimplanten alleen voor buitenshuis waren heb je het goed mis. Een fijne klimplant voor binnen is namelijk de philodendron. Stop hem in een mand die aan de muur of het plafond hangt en klaar is kees.

8# Vredespalm
De naam klinkt een beetje gek maar het is eigenlijk gewoon een kleine, leuke palmboom. Wij zijn helemaal gek van deze boompjes. Het is net alsof je je in een tropisch oord waant terwijl je gewoon lekker in je eigen huis op de bank zit. Het werkt dan ook erg goed in de winter!


Bron: Instagram @endemicdesign

Wat is jouw favoriete kamerplant?

Deel dit artikel
Back to top