Fashion

MBFWA: De kleurrijke en grafische SS16 collectie SIS van Spijkers en Spijkers

Spijkers en Spijkers zijn dit seizoen weer duidelijk aanwezig. Afgelopen weekend wist de Nederlandse tweeling Truus en Riet weer een geweldige catwalk show neer te zetten. De tweeling maakt gebruik van kleurijke en grafische prints in de vorm van pijlvormige raketten en figuratieve prints van planeten.
 
Zaterdag vond de negende dag van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam plaats in ‘de Gashouder’ te Amsterdam. De zusjes van SIS presenteerden hier hun Spring/Summer 16 collectie ´LOVE´. "... nothing is stronger than the laws of the Universe, but on Earth, nothing is stronger than LOVE.". Deze quote van Dr. Reeves uit de film “A Matter of Life and Death” is alomvattend voor het thema van deze collectie. Een collectie die je in een ruimteschip meeneemt op reis door het universum. Met deze collectie wil het ontwerpersduo zeggen dat liefde en passie richting geven. Niets is onmogelijk als deze twee in het spel zijn!

In de collectie zien we items met een Cupido’s Arrow die op verschillende manieren terug komt als print, maar ook in zwart en off-white ausbrenner en als grafisch patroon in jurken en rokken. Een abstracte raket-vorm loopt als een rode draad door deze collectie. Naast de zomerse jurken in colour block en streeppatronen laat Spijkers en Spijkers ook een sportief beeld zien in ultra-light neopreen dat prima te dragen is in de zomer van 2016. De neopreen wordt in combinatie met de ausbrenner omgetoverd naar een look voor de avond. Om het geheel af te maken dragen de modellen enveloppetasjes in de vorm van een liefdesbrief. Spijkers en Spijkers sluiten de show af met transparante A-lijn jurkjes in verschillende tonen met daarop een grafisch patroon van gestileerde pijlvormige raketten en banen. Wij zijn razend enthousiast over deze prachtige collectie. De beelden kun je hieronder bekijken:
 
SIS collectie LOVE AFWS16


SIS collectie LOVE AFWS16

SIS collectie LOVE AFWS16

SIS collectie LOVE AFWS16

SIS collectie LOVE AFWS16

SIS collectie LOVE AFWS16

SIS collectie LOVE AFWS16

SIS collectie LOVE AFWS16

Beeld: Peter Stigter
Deel dit artikel
Back to top