Fashion

10 dingen die (helaas) niet meer gebeuren tijdens daten

De tijden zijn veranderd en sommige dingen waren vroeg gewoon beter, zoals bijvoorbeeld daten. Want zeg nou zelf, hoe vaak word jij nog opgehaald voor een date of krijg je bloemen? Precies. Wij stonden even stil bij alle dingen die (helaas) zijn veranderd.

We maakten een lijstje van 10 dingen die (helaas) veranderd zijn. Stiekem hopen we dat ze toch nog eens terugkomen.

1. Voorafgaand aan de date, hoor je je zenuwachtig te voelen.
De jongen waar je eindelijk een date mee hebt, is zo leuk, dat je al uren of zelfs dagen van te voren zenuwachtig bent. Je hebt kriebels in je buik en de zenuwen gieren door je lijf. Want als je geen gezonde spanning hebt, waarom zou je dan überhaupt naar deze date gaan?

2. Je zou veel te lang bezig moeten zijn met je klaar te maken voor de date.
Je hoeft geen gedaantewisseling te ondergaan, maar je kunt wel een beetje je best doen om indruk te maken op iemand. En dit is gelijk een goede tip voor relaties. Dat je de prijs binnen hebt gehaald, betekent natuurlijk niet dat je moet stoppen met je best te doen voor je lover. Je hebt hem voor je gewonnen, maar er is nooit garantie dat degene blijft. Je kunt altijd liefde kwijtraken, dus je mag best een beetje meer je best doen voor (jouw) liefde.

10 dingen die (helaas) niet meer gebeuren tijdens daten

3. Waar is de tijd gebleven dat je thuis werd opgehaald?

Het feit dat hij geen auto heeft, betekent niet dat hij je niet kan ophalen thuis. Buiten de Randstad komt het misschien nog voor, maar in de steden niet meer. Waarom niet? 1. Het is aardig en gentlemanly en 2. Hij zou er alles aan moeten doen om meer tijd met jou door te brengen!

4. En wat is er gebeurd met bloemen? 
Dit heeft te maken met het voorgaande en wel hierom: als hij je niet komt ophalen thuis, wordt de kans dat hij bloemen meeneemt ook kleiner, want met een bos bloemen naar een restaurant komen, is voor veel mannen toch wel wat ongemakkelijk. Bovendien vinden veel mannen het tegenwoordig afgezaagd, maar vrouwen houden van bloemen! Dus mannen, als ze niet van bloemen houdt, neem dan chocola voor haar mee (en als ze daar niet van houdt, moet je haar überhaupt niet daten ;P). 

10 dingen die (helaas) niet meer gebeuren tijdens daten

5. Diner. In plaats van een drankje of een filmpje bij hem thuis...
... ook geen film in de bioscoop. Voor als je het nog niet wist, de bedoeling van een date is dat je elkaar beter leert kennen. En dat gaat niet gebeuren wanneer er een film opstaat. De beste setting is een restaurant. Er is genoeg tijd om te praten en je kunt pauzeren wanneer de gerechten komen. Plus het gaat om de boodschap die je ermee geeft. Koffie zegt 'ik wil vrienden zijn' of 'ik heb de ballen niet om je mee uiteten te vragen' en een drankje doen... Tja, dat betekent gewoon dat je seks wilt. 

6. Je hoort weinig tot geen alcohol te drinken.

We snappen echt wel dat je wat losser komt van een wijntje en je misschien meer op je gemak voelt na een borrel. En daar is niets mis mee. Maar veel van ons kunnen geen maat houden wat betreft alcohol. Voor je het weet heb je 5 wijntjes achter je kiezen en begin je te struikelen over je eigen woorden. En daarmee laat je geen goede indruk achter. 

7. De man hoort de rekening te pakken - en te betalen.

Natuurlijk niet altijd, maar in ieder geval op de eerste date. Een man neemt een vrouw mee op date en hoort haar daarom te trakteren. Dat laat namelijk zien dat hij niet egoïstisch is of kan zijn. Daarna kunnen jullie gaan splitten of om en om betalen, wat jullie prettig vinden. 

8. Hij hoort met je mee te lopen naar huis of je thuis te brengen.

Het is romantisch en romantiek is leuk. Romantiek is niet verdwenen, je bepaalt zelf of je romantiek toelaat in je leven. Jouw date zou jou thuis moeten brengen of met je mee moeten lopen, omdat hij het belangrijk vindt dat je veilig thuiskomt. Het zijn die kleine (lieve) dingen die mannen doen waarvoor wij vallen, zoals wanneer hij laat zien dat hij het belangrijk vindt dat je veilig bent.

9. Je hoort niet met elkaar naar bed te gaan na de eerste date.
Als je echt een relatie bent iemand wilt opbouwen, dan moet je niet binnen 24 uur je broek laten zakken. Het is niet voor niets een regel: geen seks op de eerste date. Het geeft namelijk de indruk dat dat het enige is waar je naar op zoek bent. Wachten met naar bed gaan met iemand helpt ook spanning en verlangen opbouwen, wat weer nodig is voor romantische liefde.

10. Je hoort de volgende dag gebeld te worden door je date. 

Je hebt het je vrienden of jezelf wel eens horen zeggen "ik wil niet overkomen alsof ik te graag wil". Hoe wil je dan overkomen? Wil je niet dat hij of zij weet hoe leuk je hem of haar vindt? Een beetje spelen is leuk, maar als jullie elkaar alleen interessant vinden nadat jullie elkaar een aantal dagen laten wachten, dan zijn jullie niet klaar voor een relatie. Als je de volgende ochtend wakker wordt met een lach op je gezicht, omdat je het zo leuk hebt gehad met haar, laat het haar dan weten via een WhatsAppje, smsje of belletje.


Welk punt mis jij het meest?

Deel dit artikel
Back to top