Lifestyle

10 x Valentijnsdag films die jij kan bingen op Netflix

10 x Valentijnsdag films die jij kan bingen op Netflix

Nog een paar dagen wachten en dan is het alweer Valentijn. Om een beetje in de stemming te komen, hebben wij een lijstje voor je gemaakt die je kan bingen op Netflix. Of je nou bezet bent of niet, romatische zielen halen hiermee hun hart op. 

Het lijstje is een mix van romantische komedies, drama's, redelijk nieuwe releases en echte klassiekers. Tip! Gebruik de code 5475 op Netflix voor een overzicht van alle romantische komedies van de streamingdienst. Laten we beginnen bij de romantische drama's.

 

1. Save The Last Dance

Deze film staat sinds kort op Netflix en het is één van mijn favoriete films. Eigenlijk kan ik alle films met actrice Julia Stiles wel aanraden. De film uit 2001, is een drama en gaat over de getalenteerde balletdanseres Sara. Na een heftige auditie aan het gerenommeerde Juilliard, verhuist Sara naar de getto van Chicago's South Side om bij haar vader in te trekken. Ze belandt in een onbekende multiculturele schoolomgeving en wordt ingewijd in de hip-hop cultuur. Natuurlijk verschijnt er ook een love interest!

2. Call Me By Your Name

Deze op een boek geïnspireerde film uit 2017, is een echte aanrader. Call Me By Your Name gaat om de onmogelijke liefde tussen de 17 jaar oude Elio (Timothée Chalamet) en Oliver (Armie Hammer), de onderzoeksassistent van zijn vader. Als je niet graag herinnerd wilt worden aan 'the one that got away' in jouw leven, zou ik deze alleen wél overslaan!

3. The Notebook

Als je van dit lijstje maar één film kan kijken, dan moet dat absoluut deze zijn. De rijke Allison Hamilton (Rachel McAdams) viert vakantie in het plaatsje Seabrook in North Carolina. Daar wordt zij verliefd op Noah (Ryan Gosling), een arme maar gepassioneerde man. Het mooiste aan deze film, naast Ryan, is het onverwachte einde.

4. A Star Is Born

Deze film heb je vast al voorbij zien komen en waarschijnlijk ook al gezien. Sowieso kunnen we wedden dat je de soundtrack minstens één keer op de radio hebt gehoord. De film uit 2018 is de vierde remake van het originele A Star Is Born uit 1937. De film is in een modern jasje gestoken en de hoofdrollen worden vertolkt door Bradley Cooper en Lady Gaga. Het enige wat we willen zeggen is: bereid je voor om te huilen.

5. Ghost

Ghost is een echte klassieker. Deze romantische film uit 1990, draait om Molly (Demi Moore) die haar liefde Sam (Patrick Swayze) verliest op tragische wijze. Zijn geest blijft hangen om haar te behoeden voor dreigend gevaar met behulp en tegenzin van een medium (Whoopi Goldberg). Wees bereid om het liedje Unchained Melody van The Righteous Brothers mee te zingen!

6. Hitch

Nu komen we aan bij de luchtige romantische komedies. Deze film is hilarisch dankzij Will Smith en voornamelijk Kevin James. Hitch (Smith) kent alle versierregels uit het boekje en werkt als professioneel 'relatiemanager'. Hij helpt accountant Albert (James) bij het versieren van zijn rijke collega Allegra (Amber Valetta). Tegelijkertijd heeft Hitch zelf moeite om roddelcolumniste Sara (Eva Mendes) te imponeren.

7. My Best Friend's Wedding

Julia Roberts, Cameron Diaz en Dermot Mulroney zijn een perfect trio voor het maken van een romantische film. We kennen Dermot onder andere van The Wedding Date, een film die helaas niet op Netflix staat. Juliane en Michael hebben afgesproken om met elkaar te trouwen als ze voor hun 28e verjaardag nog single zijn. Helaas staat Michael enkele dagen voor deze datum, net op het punt om te trouwen met Kimberly. Je raadt al wat er gaat gebeuren!

8. 13 Going On 30

Jenna (Jennifer Garner) doet een wens op haar 13e verjaardag en wordt de volgende dag wakker als een 30-jarige vrouw. Haar droom om redacteur te worden bij het modetijdschrift 'Poise' is vervuld. Jenna ontdekt ook dat ze niet meer bevriend is met haar beste vriend Matt (Mark Ruffalo). Uiteindelijk realiseert Jenna zich dat ze niet tevreden is met de vrouw die ze is geworden.

9. The Perfect Man

Deze familiefilm is het alleen al waard om te kijken dankzij de rol van Mr. Big (Chris Noth). Jean (Heather Locklear) is een ramp in relaties en wil daardoor steeds verhuizen samen met haar kinderen Holly (Hilary Duff) en Zoe (Aria Wallace). Holly is er klaar mee en gaat op zoek naar de perfecte man voor haar moeder.

10. Notting Hill

Hugh Grant en Julia Roberts in de jaren '90 kunnen samen maar één ding betekenen: een klassieke romantische komedie. De film gaat om een simpele boekwinkel eigenaar die de beroemdste filmster ter wereld ontmoet. De vonken spatten ervan af maar vanwege hun leven is het toch wat lastig. 

Beeld: Netflix
Deel dit artikel
Back to top