Fashion

Holy shit! Hoofdtransplantatie wordt misschien werkelijkheid

Atlijd al gedroomd van een hoofd als Rosie Huntington-Whiteley of Mila Kunis? Nou, dat kan misschien werkelijkheid worden! Wetenschappers geloven dat een menselijke hoofdtransplantatie binnen twee jaar mogelijk is.

Komende zomer zullen artsen een project starten met als doel om de eerste transplantatie op zijn vroegst in 2017 te kunnen uitvoeren. De Italiaanse arts Sergio Canavero leidt het plan om hoofdtransplantaties werkelijkheid te laten worden. Sergio Canavero gelooft dat hoofdtransplantatie het antwoord is voor mensen met degeneratieve spierziekte of kankerpatiënten. Hij kreeg het idee in 2013 en volgens hem zijn de belangrijkste belemmeringen voor de baanbrekende operatie overwonnen.

hoofdtransplantaties

De operatie zou als volgt gaan: Het donorhoofd wordt aan een ruggenwervel geplakt, waarna er chemische stoffen gebruikt worden om alles goed te fuseren. Nadat het lichaam en hoofd op elkaar zijn gezet als een LEGO poppetje, zal de patiënt in een coma worden gebracht voor ongeveer vier weken tijd terwijl ze genezen.

Sommige critici zeggen dat het project van Dokter Canavero 'pure fantasie is'. Het is wel zo dat het nu al 40 jaar geleden is dat de eerste aap-hoofdtransplantatie werd uitgevoerd en een ander soortgelijke operatie op een muis was onlangs succesvol in China. Wij wachten rustig af en zijn heel erg benieuwd wat we over twee jaar kunnen verwachten. En in de huidige wereld is het ook zeker niet ondenkbaar dat we straks wegens esthetische redenen een nieuw hoofd kiezen. De wereld wordt steeds gekker!

Wij bleven een beetje in dit nieuws hangen en kozen allemaal een hoofd die wij graag zouden willen hebben.. Gewoon omdat het straks kan (want we zijn natuurlijk echt wel blij met ons eigen hoofd!):

Rosie Huntington-WhiteleyIggy Azalea

Tess koos voor het hoofd van: Rosie Huntington-Whiteley                    Sanne voor de prachtige Iggy Azalea

 

RihannaJessica Alba

Daphne koos voor girl crush: Rihanna                                                 Priscilla voor de altijd mooie Jessica Alba

 

Gigi Hadid

En als laatste Eline, zij koos voor it girl Gigi Hadid

 

Wat vinden jullie van dit bizarre nieuws?

 

 

 

 

Bron

Deel dit artikel
Back to top