Fashion

Stop met je zorgen te maken over dat je 30 (plus) bent!

Dertig is voor velen de grote boze leeftijd, maar is het écht zo slecht? Nee hoor! Verre van zelfs, want zoals wij het zien wordt het alleen maar beter. We geven je 9 redenen om te stoppen met je zorgen te maken over dat je in je dertiger jaren zit. It isn't that bad. Not at all....en dit is waarom.

1. Leer jezelf om te genieten van hoe je er nu uitziet. 
Dat betekent dat je het positieve omarmt en het negatieve loslaat, zoals een volwassene zou doen. Staar je niet blind op dingen die je toch niet kunt veranderen zoals de lengte van je benen of de scherpte van je kaaklijn. En wat is nou echt belangrijk?? Zoals Einstein zei: 'De definitie van krankzinnigheid is steeds hetzelfde opnieuw te doen, maar verschillende resultaten te verwachten.' Het enige resultaat wat je daaruit krijgt is onvrede, dus wat heeft het voor zin?

2. Onthoud: nooit heeft een man ooit in bed tegen een vrouw gezegd: "Sorry, maar ik kan dit niet, door je dikke enkels, cellulitis, wallen of pluizige haar".
Onthoud dit goed. Het is echter wel voorgekomen dat mannen zijn afgeknapt op het neurotische gedrag van vrouwen over kleine dingen die er totaal niet toe doen en dus mannen gekmaken.

3. En laten we niet vergeten: er is niets dat een man aantrekkelijker vindt dan een vrouw die gelukkig is.
Wees blij met hoe je eruit ziet en wie je bent. Klagen levert je helemaal niets op en zorgt er alleen maar voor dat je je slechter voelt en die negativiteit straal je weer uit (en dat wil je niet!). Je weet nu wat je leuk vindt en wat je minder leuk vindt en nu is het aan jou om de dingen die je minder leuk vindt te veranderen of te accepteren. Je voelt je in ieder geval een stuk gemakkelijker dan in je twintiger jaren. Bovendien heb je waarschijnlijk nog niet te maken met vervelende tieners of bejaarde ouders die je moet verzorgen. Count your blessings!

4. Mocht je niet het gevoel hebben dat dit de meest briljante tijd van je leven is, ga dan na wat je graag anders zou willen en doe er wat aan!
Het leven is te kort om tijd door te brengen met mensen die je niet leuk vindt, om te blijven hangen in een vervelende relatie of een baan die je niets oplevert of nergens heenbrengt. Neem het heft in eigen handen en deel je leven in zoals jij het wilt hebben. Als het goed is, ben je op eenderde van je leven, dus zorg ervoor dat je het -met alles wat je nu weet- nog beter maakt en fijn hebt!

5. Vergelijk jezelf niet met anderen.
Want heel simpel: zij zijn jou niet.  En jij kunt alleen de beste versie van jezelf zijn. Laat jezelf inspireren door anderen, maar probeer zeker niet op iemand anders te lijken. Jij bent uniek!

6. Leeftijd heeft een onnodig slechte reputatie.
Verander je manier van denken. Jong zijn wordt overgeromantiseerd. Wat is er zo leuk aan onzeker zijn of niet weten wat je wilt in het leven? Je wordt eigenlijk alleen maar beter naarmate je ouder wordt. Je leert over jezelf en je komt erachter wat je niet fijn vindt of wat niet werkt voor jou. Ouder worden betekent dat je steeds meer comfortabel wordt met wie je bent en dat voelt goed...

7. De seks wordt beter. Je weet nu wat je lekker vindt en wat je niet lekker vindt. En je bent je niet meer aan het druk maken over hoe je overkomt of hoe je eruit ziet in een bepaalde houding of standje en dat... geeft een heerlijke vrijheid. Genieten dus!

8. Hoe ouder je wordt, hoe minder jij je druk maakt over wat anderen van je denken of vinden.
Wat een bevrijding! En er komt ook een punt dat je van je lichaam gaat houden, gewoon omdat het werkt en er voor je is!

9. Je zit minder snel op de kast, wat beter en fijner is voor iedereen. Naarmate je ouder wordt, word je kalmer, liever en minder oordelend. We zeggen niet dat je een heilige wordt, maar om bepaalde kwesties kun je je totaal niet meer druk maken. Je wordt gewoon 'te oud' voor die drama. Heerlijk. 

 

Kortom dames, gewoon genieten en blijven lachen! Het leven is veel te kort!

 

 

 

Bron

Deel dit artikel
Back to top