Fashion

Trend: Normcore

Als je naar trend reports kijkt, worden de trends voor komend seizoen bijna altijd aan de hand van de catwalk bepaald. Toch halen de meeste fashionista's hun inspiratie gewoon van straat! In deze rubriek licht Fashionscene trends uit met inspirerende streetstyle beelden.

Eigenlijk is deze trend er een beetje ingeslopen zonder dat we het doorhadden het afgelopen jaar. Het begon met de Birkenstocks die een vernieuwende comeback maakte en opeens had iedereen het over hoe je makeup draagt zonder dat je eruit ziet alsof je iets op hebt. Toen kwamen de mom jeans die eigenlijk nog het beste met een simpel ééntonig shirt of trui stonden en daarna waren de Adidas Stan's populairder dan ooit.

Toen werden de pailetten, truien en shirts met grote teksten die zo populair waren de voorgaande seizoenen en alle studs op leer op bont iets minder interessant. Het was niet perse "hipster", en ook niet alleen voor vintage liefhebbers, het heet Normcore en is langzamerhand al zo een op zichzelf staande trend dat zelfs de New York Times in verwarring een artikel toewijde aan de trend met de vraag; is het één grote grap en de dood van vrijwel alle trends?

Simpele lage hakken, witte gympen, clean-cut handtassen zoals je moeder hem het liefst ziet, hét perfecte witte t-shirt en vooral géén statements maken; blending in is the new standing out. Zijn jullie fan van de (on-)opvallende trend?

Marcas Por Amor, Vogue

Keller Rose

MangoChapter Of Style

And London

 

Rainy Day Women

Collage Vintage

Deel dit artikel
Back to top