Fashion

13 tekenen dat je verandert in een saaie volwassene

Het liefste draag je elke dag (en nacht) je Yoga broek, in je vrije tijd wil je alleen maar Netflix kijken (en uitrusten) en die stapavondjes kunnen je ook gestolen worden. Wat zijn dit? Dit zijn tekenen dat je aan het veranderen bent en dat je je impulsieve, gekke imago aan het inwisselen bent voor die van een verantwoordelijke en (ja echt) saaie volwassene. 

1. Het is vrijdagavond en je zit in je pyjama je e-mail te checken.

Het is bijna weekend en you feel alive baby! Grapje, je voelt je waarschijnlijk hartstikke moe van de drukke (werk)week en je luistert een chill muziekje uit een playlist die Spotify voor je heeft samengesteld en je leest je e-mails. Dus?

2. Je ideale vakantie is in een stomend bad zitten in een hotelkamer met kaarsjes en Netflix.

Een hutje op de hei? Nee, te primitief en teveel natuur. Een citytrip? Nee, dit vergt te veel inspanning (al dat lopen), voorbereiding én wat dacht je van het maken van een planning. Eigenlijk wil je gewoon in een hotel een (half) uur van je huis vandaan zitten, waar je met je kont in een warm bad kunt bijkomen en ongestoord series kunt kijken of muziek kunt luisteren.

3. Je buren hebben een feestje en produceren veel lawaai en je overweegt de politie te bellen. Of tenminste, je klaagt hardop tegen jezelf. 

Oke, de politie bellen is wel heel overdreven, maar het is wel verleidelijk en je fantaseert over het idee. Het zou namelijk verboden moeten worden zoveel geluid te maken midden in de na... oh, het is pas 21:18...

4. Je kiest geen gezellige ringtones meer voor je telefoon. 

Iedere maand (of week) vernieuwde jij je ringtone met de top 40 hit die op dat moment in was. Nu is dat veel te hysterisch en hou je het bij de standaard toon die jouw iPhone voorstelt. Beter nog; alleen vibratie. 

5. Je steekt regelmatig kaarsen aan (voor jezelf). 

En het zijn fijne kaarsen, met een kalmerende geur en namen als 'Madagascar Vanilla Bean' of 'Fresh Strawberry Compote'. 

6. Je hebt geld op je bankrekening staan - omdat je nooit meer ergens heen gaat om het uit te geven.

Je brengt zoveel tijd door op je werk en de rest van jouw tijd reserveer je voor de voordelige Netflix, dat je je op een dag realiseert dat je een miljonair bent! (LOL, was dat maar zo)7. Je e-mail inbox is gecategoriseerd en geordend.

En elke categorie heeft een eigen kleurtje. Je spendeert minstens 1 uur per week aan het ordenen van je e-mails, want ongelezen e-mails geven je het gevoel van dat je leven langzaamaan ten onder gaat.

8. Je begint langzaamaan je uitgaanskleding te vervangen door yogabroeken.

Je kast hing vol met sexy LBD's, doorschijnende tops en funky printjes die je fantastisch stonden, maar deze zijn waarschijnlijk opgegeten door motten, omdat je alleen nog maar voor comfortabel loungewear kiest (en je bent nog nooit zo gelukkig geweest). 

9. Wanneer vrienden afspraken met jou cancelen doe je stiekem een vreugdedansje. 

"Ohhhh wat jammer!" app je netjes terug, terwijl je doet alsof je lichtelijk teleurgesteld bent, maar stiekem spring je een gat in de lucht dat jouw vriendin jullie afspraak cancelt. Je hoeft toch niet het huis uit!!!

10. Je gaat steeds naar dezelfde drie restaurants.

Je hebt je Thaise specialiteiten restaurant, je favoriete Italiaanse tentje en McDonald's. Wat heb je nog meer nodig?

11. Wanneer iemand je vraagt wat je voor je verjaardag wilt, zeg je "gewoon een Hema giftcard". 

In Hema heb je kookgerei, in Hema vind je kleding, in Hema heeft eten, ondergoed, lakens, kantoorartikelen, verzorgingsartikelen, interieurspullen, kaarten, make-up... Need we say more? Hartstikke praktisch toch?

12. Je Facebook profielfoto is al zes maanden hetzelfde. 

Het is die foto van het feestje waarvan je ook niet meer weet dat je daar was, omdat het zo lang geleden is. Bovendien heb je echt geen tijd om elke week je profielfoto te veranderen want je bent te druk met Netflix en het ordenen van je e-mail inbox. 

13. Hete, stomende seks, wat is dat?

Passie in bed is niet meer een vereiste. Je wilt gewoon iemand waarmee je kunt lachen en bij wie je je op je gemak voelt. 

Deel dit artikel
Back to top