Fashion

De 13 types die je haat op Facebook

"Ik heb 768 vrienden." Je hebt wat? "Op Facebook, ik heb 768 vrienden op Facebook." Natuurlijk zijn deze mensen niet allemaal je echte vrienden, maar het staat er wel. En niet te vergeten, je krijgt alles te zien wat ze met je willen delen. En daar zit het probleem..

Tussen die zevenhonderachtenzestig vrienden zit ook je irritante tante die alles liked en deelt, dat kleffe stelletje die onder iedere foto een hele liefdesbetuiging zet, die ene collega die alleen maar foto's post van haar pasgeboren baby, je buurvrouw die letterlijk haar hele dag met je deelt (lees: wasje gedaan, eten gekookt voor mijn kinderen en daarna GTST gekeken). We hebben ze allemaal en soms halen ze het bloed onder onze nagels vandaan. Daarom zetten we 'de 13 type personen die je haat op Facebook' op een rijtje met een hilarisch gifje om het nog even visueel te maken. Gewoon even genieten.. En dan weer door met liken ;)

1. De spelmeester

Oke, het is duidelijk je hebt geen leven. Maar stop alsjeblieft met die 'Candy Crush' uitnodigingen!

2. De lange status-schrijver

Volgens mij begrijpen deze mensen het verschil tussen een dagboek en een Facebook-status niet. Vreselijk irritant, maar hoe kan het toch dat we op de een of andere manier deze ellenlange verhalen toch lezen?

3. De "ik wil overal mijn politieke mening laten horen" persoon

Ze hebben overal een mening over en moeten dit ook duidelijk laten weten. Ze hopen natuurlijk op flink wat reacties zodat ze lekker kunnen discussiëren. Maar dames en heren: Facebook is geen debat.

4. De persoon die je nooit hebt ontmoet

Opeens was hij daar: het vriendschapsverzoek. Je hebt geen idee wie deze persoon is en je hebt ook geen gemeenschappelijke vrienden. Hebben wij elkaar ooit ontmoet? Nee? Sorry mr. nobody maar mijn vriendenlijst is exclusief.

5. De o zo trotse moeder

Oke mam, we weten het. Jij hebt mij gemaakt. Je bent zo trots als ik vroeger op mijn zelfgekleurde tekening was, maar je hoeft niet onder al mijn foto's te zetten hoe mooi ik ben. 'Wat een topmodel' onder een dronken foto waar ik met mijn ogen dicht op sta is niet echt cool..

6.  De over-actieve deler

We vinden het oprecht vervelend dat het uit is tussen jou en je vriendje, maar we hoeven echt niet tot in de details te weten dat hij je heeft bedrogen en met wie. Vecht dit lekker privé uit. Dankjewel.

7. De engerd

Hij liked al je foto's als allereerste, stuurt je midden in de nacht privéberichtjes en weet precies waar je dit weekend bent geweest. Hier moet je vanaf en snel.

8. De hashtagger

Voor alle duidelijkheid: hashtags zijn bedoeld voor Instagram en Twitter. Niet voor Facebook. Ik herhaal: NIET VOOR FACEBOOK. En nee de capslock stond niet per ongeluk aan.

9. Het te kleffe stelletje

Dat jullie niet zonder elkaar kunnen en dus samen een Facebookpagina hebben aangemaakt, is al bloedirritant. Maar dat jullie ook nog eens 30 kleffe foto's na ieder uitje dat jullie hebben gehad plaatsen, is het toppunt. Het is overduidelijk: jullie zijn tot over je oren verliefd, maar houd dit lekker voor jezelf.

10.  De lelijke-foto-tagger

OMG waar komt deze foto vandaan? Net wanneer je dacht dat die foto waarop je kotsziek in de wc ligt verdwenen was, is hij daar: de lelijke-foto-tagger. Alsof het zijn missie is om al jouw lelijkste foto's op te sporen.

11. De filosoof

We hebben echt geen idee waar je het over hebt, maar liken je bericht maar zodat we interessant over komen.

12. De promoter

"Wow deze line-up is zo goed, ik kan niet wachten tot het zaterdag is! Zie ik jullie daar?" Je ziet de berichten wel eens op je tijdlijn voorbij komen. Niet veel later krijg je een uitnodiging voor het feestje. Deze mensen denken dat we ze niet doorhebben, maar we weten allemaal dat jullie gratis kaartjes krijgen voor het promoten. Dus stop met doen alsof je naar al die feestjes gaat, stop met uitnodigingen versturen en stop met die neppe berichten. We hebben jullie door!

13. De verslaafde selfie-maker

Leuk voor je dat je zo tevreden bent met je gezicht, maar dat betekent niet dat wij 5 selfies per dag willen zien. Voor alle verslaafde selfie-makers: neem een voorbeeld aan Kim Kardashian en maak een selfie-boek. Zo hoeven wij er tenminste niet dagelijks naar te kijken...

 

 

 

Bron

Deel dit artikel
Back to top