Fashion

DIY: Leather cap

Onze liefde voor hoofddeksels blijft niet beperkt tot hoeden, baseball caps en beanies. Wij zijn namelijk ook helemaal weg van deze leren cap! Helaas, de zomer is al voorbij, maar hopelijk kunnen we nog wat zonnige herfstdagen verwachten, want daar is deze coole cap uitermate geschikt voor. En anders boek je toch gewoon nog een vakantie?

Leren cap diy

Wat heb je nodig?
-dik leer van 20 x 30 cm
-leren veter (1 meter)
-sjabloon van de klep
-gaatjestang voor leer
-stofschaar
-borduurnaald
-stanleymes

leather cap diy

1. Print het sjabloon op ware grootte en knip de twee delen uit. Leg ze op de achterkant van het leer en snij zachtjes met een stanleymes om het sjabloon heen. Druk niet door het leer heen maar zet alleen een lijntje.

leren cap diy

2. Knip de vormen uit met een scherpe stofschaar.

how to leather cap

3. Gebruik de gaatjestang voor de gaatjes.

hoe maak je een leren zonneklep

4. Knip de leren veter in twee gelijke delen. Leg de gaatjes van de twee stukken op elkaar en gebruik de nummertjes op het sjabloon als leidraad. Trek een van de veters via de achterkant door het middelste gaatje naar voren en trek hem terug via een van de bovenste gaten.

leren cap diy

5. Zorg ervoor dat de veter die uit het middelste gat komt 2,5 cm langer is dan de veter die uit het bovenste gat komt. Werk verder met de langste veter. Haal de veter nu door één van de buitenste gaten naar voren.

leren cap

6. Haal dezelfde veter weer door het middelste gat naar achteren. Daarbij kun je een naald gebruiken. Haal de veter daarna weer door het andere gat en terug door het midden.

diy

7. Haal de veter nu ook door het laatste gat en stop hem terug via het midden. Draai het leer om en maak een knoop in het leer.

do it yourself leer

8. Haal de veters door de gaten in het rechthoekige deel. Herhaal deze stappen ook aan de andere kant.

leren veters

9. Knoop nu de veters bij elkaar en je bent klaar!

diy pet

diy leather cap

Bron

Deel dit artikel
Back to top