Travel

Brasserie Witteveen

Amsterdam - Borrelen bij Grand Café-Restaurant Witteveen aan de Ceintuurbaan was een begrip in Amsterdam. In de jaren zeventig en tachtig ontmoette menig Amsterdammer elkaar hier. Nadat de uitbaters van Witteveen met pensioen gingen, werd de plek door verschillende horecaondernemers ingevuld. In 2009 kwam het pand weer op de markt en IQ Creative, horeca-imperium van ondermeer supperclub, zag haar kansen waar.
Het resultaat is een toegankelijke brasserie voor iedereen, jong en oud, hip en traditioneel, en op ieder moment van de dag. Witteveen biedt een ongedwongen sfeer zonder gecompliceerde regels. De gasten mogen overal gaan zitten en kunnen gedurende de hele dag door alles van de kaart bestellen.
Architectuur- en designbureau Concrete creëerden een eigentijds interieur met een tijdloos karakter. De eilandbar speelt een centrale rol. Hier kan aan geborreld maar ook gegeten worden. In de ruimte wisselen verschillende zitelementen elkaar af; aanschuiftafels, losse tafels en diverse zithoeken uitgerust met Chesterfieldbanken. Op de vloer liggen mozaïektegels met het patroon van een perzisch tapijt als knipoog naar de tapijtjes die bij het oude Witteveen op de tafels lagen.
Achterin werden drie kamers gecreëerd; de wijnkamer, de huiskamer annex private dining-ruimte en de kinderkamer. Deze ruimten zijn indien gewenst met grote transparante glazen deuren af te sluiten. Op zaterdag- en zondagmiddag is er speciale begeleiding die de kinderen opvangt. En ook de placemats in de vorm van een kleurplaat zijn onderdeel van het kindvriendelijke concept. Borrelen met de kids is weer verantwoord.
Brasserie Witteveen
Ceintuurbaan 256-260
1072 GH Amsterdam
+31 (0)20 344 64 06
www.brasseriewitteveen.nl
TEKST: PAULA PLANTINGA
FOTOGRAFIE: JIM ELLAM
VENUEZ Hospitality & Style magazine

Deel dit artikel
Back to top