Travel

WitloofMaastricht - Dit nostalgische restaurant is gevestigd in het historische centrum van de stad. Witloof serveert naast typische Belgische streekgerechten ook een keur aan heerlijke Belgische bieren en ambachtelijk gemaakte producten. Echte frieten, Waterzooi, huisgemaakte kroketten; het is er allemaal even lekker!
Natuurlijk is een restaurant een plek om de ‘innerlijke mens’ van lekkernijen te voorzien, maar het oog wil ook wat! Daar ben je bij Witloof dan ook helemaal voor op het juiste adres. Dankzij de vormgeving van de hand van top designer Maurice Mentjens is Witloof is echt een super mooie hang-out geworden! Marice Mentjes heeft zijn inspiratie voor het concept en vormgeving gezocht in Antwerpen en Gent. Het viel hem op dat het in de typische Belgische cafés en restaurants vaak een ongerijmde mengeling is van stijlen en interieur elementen. “Je krijgt de indruk dat er in de loop der tijd van alles is aangebouwd en allerlei bric a brac toegevoegd.” Deze constatering leidde er toe dat hij uiteindelijk drie interieurs die typisch zijn voor de Belgische horeca in één ruimte heeft samengevoegd.
Zo ziet de entreeruimte er uit als een blokhut in de Ardennen, is de ruimte die volgt wit betegeld met een strak grootstedelijk karakter met een vleugje herinnering aan het oubollige interieur van een friture. En vind je in achterste deel van het restaurant de Salon, met groengouden barokbehang en een vloer die op Naamse steen lijkt. De kelder, die stamt uit de late Middeleeuwen, is helemaal zwart geverfd met op de vloer zwarte tegels met in gebroken wit een neogotisch floraal motief! Subtiele en minder subtiele verwijzingen naar België zijn overal doorgevoerd zo wordt de overgang van de entree naar de betegelde ruimte gemarkeerd door een rode neon, symbool voor de scheidslijn tussen Vlaanderen en Wallonië of tussen het platteland en de stad, een scheidslijn die in België nog reëel aanwezig is. Naast de rode neon hangt er aan de rechterwand een gele neon die in combinatie met de zwarte wand samen de Belgische driekleur vormt. Je moet er gewoon zelf gaan eten, Belgische bieren drinken en het interieur bewonderen! De prijs van een 3 gangenmenu is zo’n 22,50 euries.

Witloof
Sint bernardusstraat 12
6211 HL Maastricht
+31(0)43-3233538
www.witloof.nl

M closed
D closed
W 17:30 - 21:30
D 17:30 - 22:00
V 17:00 – 22:00
Z 17:00 – 22:00
Z 17:00 - 21:30

Deel dit artikel
Back to top