Travel

Deze pastelkleurige locaties horen bovenaan je travel wishlist

Pastelkleurtjes zijn al jarenlang helemaal on trend en ook dit seizoen is het niet anders. Zacht roze, lila, mint en lichtblauw zijn kleuren waar je direct vrolijk van wordt. Combineer deze fijne kleurtjes met een prachtige locatie en je vakantiebestemming is direct gekozen. Pas wel op je databundel, wat deze 5 locaties zijn super Instagramwaardig!

Santorini, Griekenland
Een Instagramfavoriet van menig modemeisje en Instagirl. Niet voor niets staat het Griekse eiland bekend als het ‘supermodel onder de Griekse eilanden’. De karakteristieke witte suikerblok achtige huisjes steken straks af tegen de knalblauwe zee en de witte stranden. Het eiland trekt al jarenlang de meest fashionable mensen. Zo is het bekend dat designer Gianni Versace graag op het eiland verbleef. 

 

Into the blue. 📷@friends_likeus #santorini #greece

Een bericht gedeeld door Santorini (@santorini) op

 

Who's visiting this summer? Beautiful capture of Oia Village via@pilotmadeleine #santorini #oia #greece

Een bericht gedeeld door Santorini (@santorini) op

 

We name this a wonderful day. Enjoy it. By: @cbezerraphotos #santorini #greece

Een bericht gedeeld door Santorini (@santorini) op

Alicante, Spanje
Een van de meest bekende pastelkleurige gebouwen moet wel het La Muralla Roja in Calpe, Alicante zijn. La Muralla Roja vertaalt zich direct naar de rode muur is en een geometrisch appartementen blok gebouwd in 1972 door architect Ricardo Bofill. Op het dak heb je een prachtig uitzicht over de blauwe zee, maar ook over alle muurtjes en trappen die geschilderd zijn in blauwe, paarse, roze en rode pastelkleuren.

 

Wandering around in Calpe and to find this 🌞🌴 #Calpe #LaMurallaRoja #RicardoBofill #summer2017 #colorfull

Een bericht gedeeld door Daisy L (@daisgoby) op

Kaapstad, Zuid-Afrika
Op de hellingen van Signal Hill vind je de historische buurt Bo-Kaap. De huizen zijn naast elkaar gebouwd zonder ruimte ertussen en doordat elk huis in een andere kleur is geschilderd heeft de straat veel weg van Lego blokjes.

 

Back to Africa.

Een bericht gedeeld door Christie Masi (@cmasssi) op

Curaçao
Curaçao heeft maar liefst 750 pastelkleurige gebouwen staan en is daarmee behoorlijk Instagramwaardig te noemen. De gebouwen dateren terug naar de negentiende eeuw. Het verhaal gaat dat gouverneur-generaal Albert Kikkert enorme last had van migraines, wat ertoe leidde dat hij alle inwoners hun huizen in een kleurtje liet schilderen. Het reflecterende zonlicht op de witte gebouwen zou hem namelijk behoorlijk tot last zijn.

Mexico City, Mexico
In de wijk Los Clubes vind je het enorme complex van Luis Barragan genaamd Cuadra San Cristóbal. Het complex met stallen, zwembaden en een fontein is een meessterwerk wanneer het aankomt op geometrie, licht en design. De kleuren zijn verschillende gradaties aan roze in combinatie met aardkleuren. Het Cuadra San Christóbal heeft voor meer dan één photoshoot als achtergrond gediend en figureert in verschillende films. Recentelijk was het Louis Vuitton’s Nicholas Ghesquière die zijn Pre-Fall 16 campagne op de Mexiaanse locatie liet fotograferen.

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top