Travel

5 manieren om te sparen voor je zomervakantie

In de zomervakantie willen we altijd de leukste uitjes plannen, maar daarvoor moet wel eerst flink gespaard worden. Vaak is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Deze tips helpen je gelukkig een eind op weg. 

Begin met het maken van een plan
En met het maken van dit plan moet je heel specifiek zijn. Beschrijf alles tot in de laatste details. Hoeveel wil je besteden aan eten op vakantie? Hoeveel gaat het hotel kosten? En wat is het maximale bedrag dat je wilt uitgeven aan souveniers. 

Minder op stap gaan met vrienden
Ja, als je graag wilt sparen moet je er wel wat voor afstaan. Nodig je vrienden thuis uit voor een diner in plaats van uit eten te gaan. Dat is net zo gezellig en zo bespaar je ook nog eens veel geld!

Koop alleen wat je echt nodig hebt
Het lijkt heel goedkoop al die kleine simpele producten. Maar alles bij elkaar opgeteld kom je alsnog op een hoog bedrag uit. Kijk kritisch en haal alleen items die noodzakelijk zijn.

De ‘14-days rule’
Wil je heel graag die blauwe tas hebben of een nieuw horloge kopen? Probeer dan veertien dagen te wachten en kijk of je het item daarna nog steeds wilt hebben. 

Verzamel losgeld in een spaarpot
Dit systeem schijnt te werken. Gooi elk los muntje dat je vindt in de spaarpot. Het zal je verbazen wat je aan het eind van de maand hebt gespaard.

Beeld: iStock 

Deel dit artikel
Back to top