Travel

House of Bols

Amsterdam - In House of Bols kun je zes dagen per de week op ontdekkingstocht in de wondere wereld van jenever en likeur. Proeven, testen, mixen en shaken: alles wat je over drank en cocktails wilt weten, kóm je er te weten. Mixologist of bartender zijn, is een vak; dat zul je na een bezoek aan House of Bols zeker beamen.
Het controversiële Amsterdamse vormgevingsbureau …,staat heeft House of Bols voorzien van een 'shaking' interieur. Glitter en glamour in een hedendaagse strakke vorm is misschien nog wel de beste omschrijving.
Een bezoekje is één interactieve prikkeling van al je zintuigen. In de 'Hall of Taste' kun je experimenteren met geuren en smaken in een explosie van kleuren. Ook de Delftsblauwe kamer met handgeschilderde tegels is een lust voor het oog. Tijdens de self-guided tour, door de kamers en langs objecten, wordt duidelijk hoe je vijf zintuigen elkaar intensief beïnvloeden.
Maar de meeste aandacht trekt wellicht de mysterieuze wereld van de bartenders. Lekker loungen op de poef, terwijl in 'De World of Cocktails' een mooie videomix van flairende bartenders en clubbing girls voorbijflitst. In de 'Spiegelbar' (zie foto) mixt een bartender een jenevercocktail naar keuze voor je. En als je de kunst van het 'flairen' (oftewel goochelen met flessen en shakers) zelf wil leren, kan daarna terecht in de 'Flairbooth'.

House of Bols
Paulus Potterstraat 12
1071 CZ Amsterdam
www.houseofbols.nl

M 12:00 – 18:00
D closed
W 12:00 – 18:00
D 12:00 – 18:00
V 12:00 – 22:00
Z 12:00 – 18:00
Z 12:00 – 18:00

Deel dit artikel
Back to top